Næste stjerne i Odense: Bryan Adams

Bryan Adams.
Foto: KAREL NAVARRO/AP

Næste stjerne i Odense: Bryan Adams

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den canadiske stjerne spiller i Tusindårsskoven lørdag kl. 17. Som support har han Beth Hart og Gnags. Læs om ham her.

Manden

Bryan Guy Adams blev født den 5. november 1959 i den canadiske by Kingston Ontario.

Hans far var diplomat, og Bryan Adams gik i militærskole i England, Østrig, Portugal og Israel.

Da Bryan Adams nåede de 15 år var skolen ikke længere interessant. Han ville være musiker og droppede ud af skolen for at koncentrere sig om det.

Musikken

Han spillede blandt andet i bandet Sweeney Todd, der udgav to albums. Det ene, "If Wishes Were Horses", har den unge Bryan Adams på vokal.

I samme periode mødte han sin trofaste makker Jim Valliance. De to leverede sange til Bachman-Turner Overdrive, Joe Cocker, og Juice Newton, før pladeselskabet A&M Records i Toronto skrev kontrakt med den blot 18-årige Bryan Adams. For underskriften modtog Bryan Adams efter sigende én dollar.

Det selvbetitlede debutalbum kom i 1980. Det amerikanske gennembrud kom dog først med Bryans Adams' tredje album "Cuts like a knife".

Det fjerde værk, "Reckless", blev udgivet på Bryan Adams' 25 års fødselsdag, og var det første album, der solgte over en million eksemplarer i hjemlandet Canada.

I 1991 udgav Bryan Adams "(Everything I Do) I Do It for You", der salgsmæssigt er hans ubetinget største hit. Singlen lå nr. 1 i 17 uger på den amerikansk salgshitliste, i 16 uger på den britiske og i 39 uger på den canadiske. Singlen slog dermed rekorden for længste placering på førstepladsen på alle tre hitlister.

I alt har Bryan Adams lagt navn til 20 albums - inklusive otte "Best Of" og "Live" plader.

Privat

Han bor i dag i England. Han er tilhænger af fodboldholdet Chelsea F. C., og sangen "We're gonna win" fra albummet "18 til I die" er dedikeret til fodboldklubben.

Bryan Adams afviste, at sangen "Only the strog survive" måtte bruges i filmen "Top Gun". Adams mente, at filmen glorificerede krig.

Fra 1990 til 2002 dannede Bryan Adams par med danske Cecilie Thomsen. Thomsen har tidligere hævdet, at Bryan Adams skulle have haft en affære med den nu afdøde prinsesse Diana. Det benægter Bryan Adams dog.

Kilder: bryanadams.com, bryanadams.net, wikipedia.org, rollingstone.com, photography.ca

Næste stjerne i Odense: Bryan Adams

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce