Metallet er magnetisk igen


Metallet er magnetisk igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassiske metaldyder gør "Death Magnetic" til Metallicas bedste album siden 1991

10 sange. Med en gennemsnitslængde på mere end syv minutter. Introer så lange som Lars Ulrichs hår i midtfirserne og instrumentale vredesudbrud, der ikke er hørt magen til siden "Master of Puppets" og "... And Justice For All" fra 1986 og 1988.

Metallicas niende album vender tilbage til dengang, hvor bandets popularitet blev skabt med episke metalnumre, der fik lov at leve deres eget liv og ikke var underlagt krav om at være radiovenlige 3.30 minutter lange.

"Death Magnetic" er bestemt ikke radiovenligt. Men det er metalmusik i dets rette element med et revitaliseret firkløver, der som blodtørstige igler suger sig fast på hvert eneste riff og trommeslag.

Aldrende vokal

Det er hørbart, at James Hetfields vokal ikke har helt samme ungdommelige friskhed og styrke som for 10 år siden. Men på numre som "The Judas Kiss" synger han, så man næsten vender sig om for at se, om står klar bag en med dødskysset.

Legenden Rick Rubin har produceret en fokuseret, stram lyd, der lader instrumenterne tale deres tydelige sprog, hvilket får instrumentale "Suicide & Redemption" til at udvikle sig til et af den slags numre, man synker ind i og får fornemmelsen af, at tid og sted ophører med at eksistere.

Så kommer albummets afslutter og vækker en fra drømmetilstanden med det ondeste riff, Metallica har skabt i 20 år. Perfekt til en sang kaldet "My Apocalypse".

Kvaliteten af meget musik afgøres af pauserne og temposkiftene, hvilket Metallica stadig mestrer og heldigvis volddyrker igen. De kaster med stor præcision og rutine konstant lytteren rundt mellem guitarhvirvelvinde og stortrommeorkaner, mens Hetfield som den brølende kaptajn kommanderer retningen. Og mon ikke både gamle og nye fans bliver tiltrukket af dette genfødte metalbands brutale comeback.

Om albummet

"Death Magnetic", Universal.

Metallet er magnetisk igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce