Mere populære end Tom Jones

pr-foto

Mere populære end Tom Jones

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det engelske band Red Squares endte i Danmark ved et tilfælde. 40 år efter bor forsangeren Geordie her stadig

Når englænderen Geordie med det borgerlige navn David Garriock traver rundt i Holbæks gader, så er det langt fra alle, der reagerer lige så ekstremt, som da han sammen med gruppen Red Squares i midten af 1960'erne indtog Danmark og for en tid overhalede selveste The Beatles i popularitet.

- Pigerne var helt vilde med vores musik, fordi lyden var helt anderledes. Det var masser af falsetstemmer og kor a la Beach Boys. Det havde de aldrig hørt før, så alle gik helt amok, husker 64-årige Geordie, hvis navn indikerer, at han er født i Newcastle.
Selv om Geordie er blevet 64, er der stadig masser af energi, når Red Squares spiller koncerter. PR-Foto.
Selv om Geordie er blevet 64, er der stadig masser af energi, når Red Squares spiller koncerter. PR-Foto.

Tilfældigheder

At bandet overhovedet blev så lang tid i Danmark, som det skulle vise sig, at de gjorde, skyldtes en tilfældighed.

- Vi havde spillet i Paris, hvor vi fik stor succes på klubberne, og skulle egentlig tilbage til England. Men vores trommeslager havde mødt en dansk pige og foreslog, at vi spillede nogle jobs her først. Og ja, så mødte jeg også en dansk pige, som jeg senere blev gift og fik en datter med. Selv om jeg er blevet skilt nu, så bliver jeg sikkert boende, konstaterer Geordie.
RED SQUARES
Blev dannet i Boston, England, i juni 1964 af Geordie (David Garriock), Ronnie Martin, Andy Bell, Dave Bell og Pete Mason.

Gruppen spillede med denne besætning på amerikanske militærbaser i Frankrig suppleret med Howie Gee fra juli til december 1965, hvor Dave Bell blev erstattet af Michael Rothwell og Howie Gee igen forlod gruppen.

Gruppen kom til Danmark i januar 1966, hvor de i løbet af det næste halve år opbyggede et markant fanhysteri, primært centreret omkring de to frontfigurer Geordie og Ronnie.

Gruppen blev opløst i december 1969 efter en turné i Israel pga. håbløse problemer omkring arbejdstilladelser i Danmark

I 1989 samlede Geordie en ny udgave af Red Squares. I 2006 hedder den øvrige besætning: Howard Goldman, Leif Svorin, Johan Gerup og B.C. Svanholt.

Kilde: www.redsquares.com

www.geordie.dk
Så vilde var publikum, da Red Squares optrådte på Gladsaxe teenklub i 1967.
Så vilde var publikum, da Red Squares optrådte på Gladsaxe teenklub i 1967.

Alle tiders chance

Da Red Squares var på toppen, optrådte de med navne som The Beach Boys og Tom Jones. Det kastede fantastiske oplevelser af sig.

- Jeg husker især en koncert, hvor vi varmede op for Tom Jones, hvor publikum blev ved med at skrige på os, selv efter han var begyndt at synge. Det var ret stort. En anden gang spillede vi i Stockholm med The Beach Boys, hvor Mike Love bagefter sagde: "I er fandeme det bedste band, jeg har set. Kom til staterne, så skal vi hjælpe jer i gang".

Den største fejl

Red Squares takkede inderligt for komplimentet men vendte tommelfingeren nedad til tilbuddet.

- Det har jeg fortrudt mange gange siden. Men vi var unge, og Skandinavien lå for vores fødder, fordi vi på det tidspunkt lå nummer ét på hitlisterne med "Sherry". Vi kunne sagtens selv. Det er nok den største fejltagelse gennem karrieren, konkluderer Geordie overbærende med sit unge jeg.

Stemmen bliver bedre

Red Squares var i mange år en del af de danske hitlister. Og selv om gruppen har skiftet besætning mange gange både før og efter gendannelsen i 1989, så rykker de stadig, når de går på scenen.

- Vi er stadig et pissegodt band, og nu har vi endda fået den oprindelige trommeslager Howie med igen, så jeg føler faktisk, at vi spiller bedre end længe. Derfor er der også kommet en del sange med på jubilæumsalbummet, som vi selv har komponeret. Uden at det skal lyde som pral, så er min stemme faktisk blevet bedre med alderen, så jeg er ret stolt over resultatet på "Latest & Greatest", siger Geordie.

Læs mere om Geordie på:

www.geordie.dk

Mere populære end Tom Jones

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce