Martin: Mit liv er rigtig fedt!

- En god fan er én, der kan sætte sig ind i min situation og være trofast, fortæller Martin, hvis debutalbum "Show the World" udkommer fredag.
Foto: PR

Martin: Mit liv er rigtig fedt!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15-årige Martin Hedegaard fra Ørum er Danmarks mest kendte teenager. Og det har han det helt fint med

Det er ikke kun kommende tysk- og engelskeksamener, der fylder godt i Martin Hedegaards hoved i disse dage. X Factor-darlingens debutalbum "Show The World" udkommer nemlig i morgen, og i den sammenhæng vil karaktererne og de medfølgende kommentarer med sikkerhed blive markant mere direkte end ved den grønne dug foran censor og lærer.

Det tager Martin dog i stiv arm. Hans første halv år i musikbranchen har lært ham, at medierne kan være hårde, og at han skal passe lidt på, hvor meget han siger, og hvordan han fremtræder offentligt.

- Det er jo ikke skidegodt, hvis jeg kommer gående i Viborg med fem poser tøj og smykker over det hele. Så jeg forsøger at være mig selv samtidig med, at jeg er meget opmærksom på, hvad jeg siger til hvem, konstaterer Martin, der nu virker meget afslappet under hele interviewet.

Han er heller ikke kommet helt galt af sted endnu, men i begyndelsen af X Factor-programmerne snakkede han ind imellem lidt for meget om emner, som han i dag har fortrudt en smule.

- Det er ikke noget helt vildt pinligt, hvor jeg har tænkt: "Nej, hvad har jeg dog gjort", men alligevel har jeg lært af det, fortæller han.
- En god fan er én, der kan sætte sig ind i min situation og være trofast, fortæller Martin, hvis debutalbum
- En god fan er én, der kan sætte sig ind i min situation og være trofast, fortæller Martin, hvis debutalbum "Show the World" udkommer fredag.
Foto: Pr

Sjovt at arbejde

At være i studiet med så prominente navne som Remée og Thomas Troelsen har været en stor oplevelse for 15-årige Martin, der har suget til sig af deres store erfaring.

Og selv om de er nogle gamle rotter i faget, har han til enhver tid kunnet komme med sin mening og sige fra, hvis en sang ikke har passet til ham.

- Hvis jeg ikke havde lyst til at synge en bestemt sang, gjorde jeg det ikke. Det sagde jeg allerede fra starten. Selvfølgelig skulle vi lige finde en grænse, for hvis alle eksperterne sagde, at et nummer ville blive et kæmpehit, ville det være lidt dumt, hvis jeg sagde, det var rigtig dårligt. Men jeg synes faktisk, jeg har haft meget stor indflydelse på pladen, siger Martin.

Tiden i studiet var stort set, som han havde forestillet sig. Alligevel kom det lidt bag på ham, hvor mange ting, man skal kunne og hvor meget udstyr, det kræver at kunne det.

- Man får eddermame ikke meget udstyr for 5000 kroner, så det overraskede mig, hvor meget gear og software, der skal bruges, fortæller Martin, der under indspilningerne blev helt sikker på, at det er den branche, han fremover skal arbejde i.

Ikke mindst fordi han har moret sig sammen med de meget ældre producere.

Remée udtalte flere gange, at Martin var pissefed at arbejde sammen med, fordi han havde samme tilgang til arbejdet som han selv og Thomas Troelsen.

- Det er fordi, jeg hader at arbejde. Det er helt vildt. Hvis jeg skal a-r-b-e-j-d-e, klarer jeg ikke en skid. Og det gør de heller ikke. Så det gælder om at have det sjovt og holde pauser samtidig med, at man er effektiv og kan sine ting, fortæller Martin.
Fakta
Martin Hoberg Hedegaard, født 9. oktober 1992, vandt den danske udgave af talentshowet X Factor i 2008 på DR1.

Martin bor i Ørum ved Viborg med sine forældre Gitta og Peder, der også har de to ældre sønner Anders og Simon.

Som følge af sin deltagelse i programmet har han fået stor opmærksomhed. Således har Simon Cowell, som oprindeligt var med til at "opfinde" X Factor-showet, tilsyneladende set klip fra den danske version med Martin og roser bl.a. den unge deltagers tonesikkerhed og kalder ham for "en ung Justin Timberlake".

Dommerne i X Factor har haft mange rosende ord til Martin. Lina Rafn har sagt, at han har en større stemme end Justin Timberlake. Thomas Blachman har sagt, at han er et biologisk mirakel.

Martins forbilleder er bl.a. Michael Jackson, Stevie Wonder og Freddy Mercury.

Han spiller selv bas.

Læs mere på www-x-martin.dk

Albummet "Show The World" udkommer fredag.

Læs anmeldelsen i Fyens Stiftstidende fredag
- En god fan er én, der kan sætte sig ind i min situation og være trofast, fortæller Martin, hvis debutalbum
- En god fan er én, der kan sætte sig ind i min situation og være trofast, fortæller Martin, hvis debutalbum "Show the World" udkommer fredag.
Foto: pr

Skriver selv sange

Albummet er indspillet i forårets weekender i København, mens hverdagene er tilbragt hjemme i Ørum.

- Jeg har savnet vennerne lidt ind imellem, men til gengæld har jeg forsøgt at være rigtig meget sammen med dem i hverdagene. Jeg har noget mere travlt nu, og for eksempel står der i min kalender, at jeg skal læse til eksamen mellem kl. 10-12 på tirsdag, afslører Martin, der føler, at der har været en god balance mellem at indspille og leve sit gamle liv.

De mange beslutninger, som han har skullet tage undervejs, har modnet ham meget.

- Hvis ikke man har det, der kræves for at være en del af branchen, klarer man det ikke i længden. Men jeg mener, at jeg har det, der skal til, og desuden har jeg fået mange gode råd undervejs, understreger han.

De mange gode råd i studiet har ikke kun handlet om musik og teknik. Martin har også spurgt Thomas Troelsen til råds om, hvordan han gjorde med kæresten, da han pludselig blev berømt.

- Thomas har jo været igennem alt det, som jeg går igennem nu, derfor ved han, hvordan det er og kan give mig mange gode råd, siger Martin, der desuden føler sig meget inspireret af ham, fordi han ved så ekstremt meget om musik.

- Han ved, præcis hvordan man skruer en sang sammen og kan spille på alle instrumenter. Remée har til gengæld lært mig, hvor enkelt det egentlig er at lave en sangtekst og gøre den til et hit.

Har sjælen med

Inde på Martins hjemmeside er der mere end 6500 kommentarer. Én af dem fra en ung pige, der spørger, om det ikke er fedt at være Martin for tiden.

- Ja, hvis man kan lide at arbejde med det, jeg gør, så er det. Hvis ikke ens personlighed kan holde til det, og man ikke har sjælen med, er det et pisse skodliv. Men jeg har styrken til at blive genkendt på gågaden i både Viborg eller København og lægge ører til folks meninger, så jeg har et rigtig fedt liv, understreger Martin, hvis karrieres andet højdepunkt kommer fredag med udgivelsen af debutalbummet.

Martin: Mit liv er rigtig fedt!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce