Mangfoldighed for folket


Mangfoldighed for folket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkaden gav sine atypiske gæster nytårsrock for fuld udblæsning

Arkaden byder på ikke færre end syv selvstændige værtshuse, barer og diskoteker under samme bliktag: Zebra Bar, Casino Bar, Jaguar Bar, Mr. Jones, Piano Bar, Møllen og Musikhuset.

Man skal være kræsen for ikke at finde ét enkelt sted, der falder i ens smag angående indretning, musikalske præferencer eller alkoholvaner.

Selve spillestedet er det store torv. Hjertet i arkaden, hvor man kan sidde og spejde rundt som en vildfaren turist under gasvarmere og enorme paraplyer. Denne aften er hvert eneste sæde fyldt ud. Men ikke ligefrem af stampublikummet.

Bartenderne kalder det stedet for de unge på 18-25. I aften minder det mest af alt om et slæng fra et motorcykelværksted med alt, hvad det indebærer af tatoveringer, lange, mandlige hestehaler og læderveste. Harley Davidson Club Denmark har da også fundet vej til Arkaden og fylder godt ud ved bordene, der ikke huser ret mange plukkemodne tøsebørn.

Men med henholdsvis et Metallica og AC/DC kopiband kan man vel heller ikke forvente en flok Britney Spears kloner, der fyrer den af?

Manglende servering

Fra 1. sal er der udsigt ud over hele herligheden fra de rastepladslignende bænke. Når man kigger ud over landskabet - eller mandskabet - fra første sal, minder det om en gevaldig havefest. Kun grillen, nå ja og så haven, mangler.

Foran scenen er der minimal plads til at slå sig løs på, da de opstillede borde står så tæt på scenen, at forbipasserende risikerer både vildfarne albuer og ølsjatter, hvis de drister sig til at møve forbi.

På en af Arkadens bedste pladser med udsigt direkte ned til bandet, sidder 26-årige Morten Svedborg fra Odense. Han har selv arbejdet i Arkaden engang, men kommer nu cirka en gang om måneden. Han synes, lyden er acceptabel uden at blive alt for god.

- Lokalet er for smalt, så lyden bliver for rungende. I aften gør det dog ikke så meget, når det er hård rock. Det største minus er, at de ikke serverer ved bordene. Det ville lige hive helhedsindtrykket op, siger Morten Svedborg.

Han har som sin bordkammerat også bemærket, at det langt fra er stampublikummet denne aften.

- Normalt er her lidt flere unge piger, men i aften er vi her også kun for musikken, så det går nok, smiler han, mens Master of Puppets giver den gas.

I pausen spiller DJ'en Roccazino og Kim Larsen. Hvordan det lige falder ham ind, når arrangementet handler om gedigen rock, kan man kun gisne om.

Husmor-rock

Klokken runder midnat og dinosaurerne fra Back In Black indtager scenen og formår at puste liv i flokken med deres forrygende AC/DC fortolkninger. Helflaskerne med Fishermanns finder vej til bordene, og de sidste hæmninger smides foran scenekanten. De rockglade bedstefædre tager fuldstændig fusen på publikum og giver en ganske enkelt forrygende afslutning på Arkadens tidlige nytårsbrag.

Det trækker en håndfuld af de forholdsvis få kvinder op af stolene. De går nærmest amok foran scenen. Hvornår jeg sidst har set en permanentet husmor headbange, må stå hen i det uvisse. Men poptøs, det er hun bestemt ikke.

Det er Trine Sundstrup heller ikke. Men hun er heller ikke rocktøs. Sådan lidt imellem. Den 19-årige pige fra Korup tropper op cirka to gange om måneden. I aften kun fordi hun har fået fribilletter.

- Altså, musikken er da ok, og her er en god live-stemning. Normalt er den lidt mere intim, fordi det er et helt andet publikum, men jeg synes alt i alt, det fungerer rigtig godt som spillested, konstaterer Trine Sundstrup.

Simon Staun

Mangfoldighed for folket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce