Fem modne herrer fejrer sølvbryllup med ny cd og fem koncerter. I morgen spiller de på Magasinet i Odense.
Ikke et comeback, men en selvfejring.

Sådan vil de fem medlemmer fra det gamle rockband Malurt helst betegne de fem koncerter, der for en stund har bragt gruppen sammen igen.

Det er 25 år siden, at Malurt for første gang råbte og hoppede deres sange ud til det danske publikum med albummet "Kold Krig", og jubilæet har været stikordet til at bryde den "langtidsparkering", som bandet sidst proklamerede tilbage i 1994.

- Det er vigtigt for os at kalde det en selvfejring, for det er ikke medierne, der har lokket os ud af busken. Vi snakkede i noget tid om, hvordan vi skulle fejre jubilæumsdagen, og da vi ikke er så gode til bare at gå ud og spise middag og drikke rødvin, besluttede vi at arbejde på selve dagen ved at give en koncert, siger stemmen bag Malurt, Michael Falch.

For ikke kun at tilgodese hovedstadens publikum har Malurt valgt at supplere en koncert i København med yderligere fire optrædener i Aalborg, Esbjerg, Århus og i morgen Odense.

Samtidig har bandet sendt cd'en "Superlove Greatest" på gaden. Her er eneste nyskabelse det ekstra materiale, der giver fansene mulighed for at se musikvideoerne til en række af de gamle hits på dvd.

- Vi har diskuteret, om vi skulle lave noget nyt musik, for det normale ville vel være, at man lavede to-tre nye numre for at reaktualisere sig selv. Det har vi valgt ikke at gøre, da vi hver især er i gang med forskellige projekter, siger Michael Falch, der selv turnerer med solokoncerter.

Keyboardspilleren Pete Repete og guitaristen Peter Viskinde er begge en del af bandet Big Fat Snake, mens trommeslageren Peter Mors er tv-journalist og bassisten Dia Nielsen arkitekt.

Intern mailkrig

De fem Malurt-drenge, der efterhånden er blevet modne herrer, har ikke haft svært ved at genfinde melodien under de få øvetimer, det er blevet til inden rundturen i Danmark. Og selvom det er 11 år siden, de sidst spillede sammen, er jargonen stadig den samme, forsikrer bandmedlemmerne.

- Men det har givet anledning til en del intern mailkrig at finde ud af, hvilke numre vi skal spille til de fem koncerter. Vi har vist været igennem 73 forskellige sammensætninger, inden vi nåede frem til den endelige, siger Peter Mors.

Om de fem koncerter bliver det sidste, Danmark hører til Malurt, har de fem musikere intet endegyldigt svar på.

- Nu må vi se, om det stadig er noget for os. Det ved vi først efter koncerterne, siger Peter Viskinde.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Mere love end super