Linnet både smuk, sort hvid og dejlig

Anne Linnet lavede en dæmonisk og drømmende, nostalgisk og nytænkende koncert for hele familien Langeland.
Foto: Christian Brandt

Linnet både smuk, sort hvid og dejlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var store kontraster i det sæt, som Anne Linnet havde valgt at præsentere til sin første koncert i mange år på Rue Mark. Med en klar overvægt af sange fra hendes seneste udgivelse "Akvarium" og ellers en perfekt sammensat buket af hendes all time greatest numre helt tilbage fra "Du er så smuk og dejlig"-æraen.

De nye numre var nemme at spotte med en nærmest technoagtig bund og langt mere aggressive toner end de ældre. Det betød en fin dynamik og en fornuftig vekslen mellem mere afdæmpede sange som "Tusind stykker" og "Den jeg elsker" og de ekstremt powerfulde " Akvarium" og "Ok", der begge har en em af revitaliseret rockdiva og genfundet ungdommelighed over sig. Især "Ok" spillede sig gigantisk op med et messende kor, forvrænget guitar og en huggende diskotekgrundrytme.

Den er klart den mest festivalvenlige af de nye sange og en understregning af, at man bestemt skal regne med Anne Linnet, når man taler om betydningsfulde Quinder inden for dansk musik. Også anno 2008.

Et budskab

Som den første jeg har oplevet i år på den Store Scene, harvde Anne Linnet faktisk også et budskab mellem numrene. Normalt hader jeg den slags, men det virkede oprigtigt og ikke belærende eller påtaget.

Næstekærlighed og at turde udleve sin egen drøm er jo svære størrelser at være uenig i, men jeg stod alligevel og tænkte, at det har hun jo fuldstændig ret i, og allerede der har de vise ord haft en effekt.

Der var dog også vise ord i de fem sidste numre, der efter min mening er blandt de allerbedste fra Linnets karriere. "Tusind stykker", "Hvid Magi", "Venus", "Den jeg elsker" og "Smuk og dejlig". Alle sammen spillet herligt rocket og overbevisende. Og ikke helt så monotont som enkelte af de nyeste sange, der endte med at træde lidt vande.

Alt i alt en både dæmonisk og drømmende samt nostalgisk og nytænkende koncert for hele familien Langeland.

Om koncerten
Langelands Festival, fredag, Store Scene: Anne Linnet Band

Linnet både smuk, sort hvid og dejlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce