Lækkerier fra en rutineret Lenny

Kærlighed var budskabet, da Lenny Kravitz natten til lørdag gæstede Skanderborg Festival.
Foto: Polfoto

Lækkerier fra en rutineret Lenny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han behøver ikke gemme sig under flyverhue og mørke briller. Guitaren siger det hele

”Han er den nye Mike Oldfield”, lød det fra én af tilskuerne. Og noget er der om snakken.

Lenny Kravitz kan selv.

Bag kunstig røg, flyverhue og sorte shades filede han løs på guitaren fra første nummer og senere trommerne. Han viste dermed, at han ikke er den typiske singer-songwriter. Tværtimod.

Med en god moden dej af rock, soul og funk blev der æltet, så blandingen hævede sig op til det maksimale. Og gerne med hjælp fra et ordentligt skud elektricitet.

Der er åbenbart ikke plads til stille akustiske stunder, når Kravitz lufter sin diskante og distinkte tenorvokal.

Jo, han er blevet ældre, men det kunne bestemt hverken høres eller mærkes. Numre som ”Mama Said” og ”Dancing to a Dawn” (der i øvrigt gik over i Pink Floyds ”We don't need no education” og Michael Jacksons ”Billy Jean”) fejede støvregnen af scenen og beviste, at Krawitz' elektriske guitarbudskaber stadig når ud til folk.
 
Med sine erfarne musikere i ryggen, specielt saxofonisten puttede sukker på sangene, forvandlede Kravitz lækkerier som ”I'll Be Waiting”, ”Fly Away” og ”American Woman” til levende live-versioner.

Og publikum var med fra start til slut. ”Sådan skal det gøres”, gentog amerikaneren, når frontrækkerne skrålede med på klassikerne, der gerne trak ud i instrumentalt lir.

Lenny Kravitz skød sin karriere i gang i 1989 med albummet ”Let Love Rule”, og hans seneste album: ”It Is Time For a Love Revolution” følger temaet.

Netop kærlighed syntes også at være budskabet i aftenens koncert, der ikke overraskende sluttede med kanonhittet ”Are You Gonna Go My Way”.

Lenny knælede, takkede publikum, som han kaldte ”De nye ledere” og erklærede: ”Det er tid til en kærlighedsrevolution”. Kiggede man ud over masserne i lyset fra sceneprojektører og festboder, syntes publikum at give ham ret. 

Lenny Kravitz, fredag nat, Skanderborg Festival

Lækkerier fra en rutineret Lenny

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce