Jazzen gled ud i sandet


Jazzen gled ud i sandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jazz, Bendik Giske's BG-5

Når et jazzensemble vælger at spille numre, hvor temaerne er uendelig tynde, faktisk kun bestående af en obligat indledning og et kort skelet, kræver det, at resten skal være af en sådan karakter, at det kan fastholde lytterens interesse.

Det kneb det gevaldigt med for denne unge dansk-norsk-svenske gruppe. Alt for meget løb ud i sandet i første sæt, hvor den rytmiske energi mange gange slet ikke var til stede, soloerne var effektjagende, og der manglede fokus. Der var kort sagt ikke meget kød at hænge op på skelettet. Det gik lidt bedre efter pausen, hvor der kom langt mere energi frem, bl.a. i Simon Toldams "Leica", som havde et flot bop-agtigt tema i hurtigt tempo. Her spillede rytmegruppen lækkert elastiskt og med den fremdrift, man havde ventet længe på, men desværre løb også dette nummer ud i sandet til sidst, hvor tempoet af en uransagelig grund skiftede til det halve.

Toldam og Giske stod aftenen igennem for de mest interessante soloer, hvorimod trompetisten Gunnar Halle holdt sig meget tilbage og var alt for forsigtig i sit spil.

om koncerten

Bendik Giske BG-5 på Jazzhus Dexter fredag aften.

Bendik Giske tenorsax, Gunnar Halle trompet, Simon Toldam piano, Lars Tormod Jenset bas, Erik Nylander trommer.

Jazzen gled ud i sandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce