I stedet for backgammon

Foto: Carsten Lauridsen, Polfoto

I stedet for backgammon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For otte siden var Rasmus Nøhr døden nær. Nu er den succesfulde sanger ude med tredje album, og på lørdag åbner han Rock Under Broens teltscene.

En motorcykeltur gennem USA ender med et livfarligt kollaps i Arizona for en 28-årig dansker.

På sygehuset mener lægerne, at patientens symptomer minder om kræft og indlægger ham derfor på kræftafdelingen.

Ved siden af patienten, der i øvrigt hedder Rasmus Nøhr, ligger en døende mand, og det er i det øjeblik, at den unge dansker definitivt beslutter sig for at give musikken et forsøg.

- Jeg kunne mærke, at jeg var ked af, at jeg ikke fik gjort noget ved musikken, hvis jeg skulle smutte i svinget nu, husker han.

- Det var ligesom det eneste, jeg manglede at opleve, tilføjer han.

Det er nu otte år siden, at Rasmus Nøhr tog beslutningen på hospitalet. Han blev kort tid efter udskrevet og købte en enkeltbillet tilbage til Danmark for at stå ved sin beslutning.

I dag står han med tre album og et utal af koncerter bag - og formentlig også foran sig.

- Det er da fantastisk at se tilbage på - det er da en god historie, indrømmer Rasmus Nøhr.

Koncertarrangør

Den gode historie begynder, da Rasmus Nøhr som teenager startede "DM i Rock", hvor blandt andre Zapp Zapp og Dizzy Mizz Lizzy igennem årene blev udråbt som vindere.

Rasmus Nøhr måtte stå i baggrunden, mens musikerne i konkurrencen udlevede den drøm, han selv stod med.

- Jeg havde det fint med at hjælpe bands med at komme frem, når det var musik, som jeg godt kunne lide. Men når det var noget musik, som jeg ikke kunne lide, var det svært for mig, husker han.

Endnu sværere var det, at se i øjnene, hvad det krævede at slå igennem som musiker.

Især et møde med en ung fyr med efternavnet "Christensen" fik Rasmus Nøhr til at lægge musikken på hylden.

- Jeg rendte jo ind i Tim Christensen og så, hvor meget dygtigere, han var. Og jeg tænkte: Okay, hvis det er det, der skal til, det har jeg ikke.

I stedet slog Rasmus Nøhr sig ned som backgammonspiller i USA, inden han i 2000 tog førnævnte beslutning.

Ikke fordi han skulle være kendt og verdens bedste guitarist, men fordi musikken gav mening for ham.

- Jeg tror jo på, at musik, som jeg laver, er nødvendigt ligesom film og bøger og kunst generelt, fordi det kan være med til at give en fornemmelse af, at man kan genkende sig selv, og man ikke føler, man er alene, fortæller han og uddyber

- Hvis man går rundt med nogle tanker, så kan man læse en bog om en, der føler det samme, man kan købe min plade, eller man kan finde nogle kunstnere, hvor man føler, man kan genkende sig selv, siger Rasmus Nøhr, der også afslører, at han selv søger genkendelighed i bogen "On the Roads" af Jack Kerouac og i Dan Turells univers.

I stedet for en tegning

Den seneste plade fra Ramus Nøhrs hænder og hoved har titlen "I stedet for en tatovering". Mere passende titel er nok svær at finde.

- Den er fyldt med sange, der handler om ting, jeg gerne vil huske. I stedet for at få en tatovering, når der kommer noget, der gør indtryk på mig, så skriver jeg sange om det, fortæller Rasmus Nøhr

- Og så er albummet også en slags uslettelig milepæl i mit liv, lige som tatoveringer er for andre. Jeg har den her cd, som jeg ikke kan slippe uden om, jeg har lavet.

Netop fordi sangene er baseret på den 36-årige sangers eget liv og oplevelser, så er det med en hvis mængde følelser uden på tøjet, når de bliver sendt ud i det offentlige.

- Det kræver lidt mod. Hvis folk siger, at de ikke kan lide det, og de siger, det er plat, så spørger man da sig selv, om det er min person der er plat, og som de ikke kan lide. Men det gælder jo omvendt, hvis folk godt kan lide musikken, siger han.

- Men jeg er ikke bange for at udstille det, jeg føler. Jeg har lært at leve med, at jeg er sådan en, der skal stikke næsen frem og få et slag i ny og næ.

"I stedet for en tatovering" er det første album, hvor Rasmus Nøhr har måtte forholde sig til negative anmeldelser.

- Jeg vadede i gode anmeldelser på etteren og toeren, men på treeren var jeg pludselig blevet "banalfikseret" eller hvad det var, der stod i Ekstra Bladet. Så det er første gang, jeg sådan har fået øretæver af anmelderne. Man ryger lidt ned i et par uger, men så kigger man på, at det kører fedt til koncerterne, og de bliver jo ved. Anmeldelserne står jo bare en enkelt dag, siger han.

Rock Under Broen, Middelfart, teltscenen, lørdag kl. 11.55

I stedet for backgammon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce