Hot rockende Rod

Alderen trykker ingen steder. Rod Stewart dansede og sang sig igennem tyve af sine store og mindre store hits.
Foto: Peter Leth-Larsen

Hot rockende Rod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veloplagt og med et show, der var Vegas værdigt, varmede Rod Stewart godt op til Rock Under Broen

Lidt humor og selvironi skal der til, når man tryller sit navn ind i en af tidens - i mine øjne - bedste film.

Men ikke desto mindre, så buldrede en trailer frem på den enorme storskærm og proklamerede at "The Rodfather" snart rammer en biograf nær os.

Den dramatiske intro faldt lidt til jorden, da den hæse sangspætte efterfølgende tonede frem i en sølvjakke og syngende forklarede, at "It's a heartache". Nok ikke den sang, Francis Ford Coppola havde i tankerne, da han udtænkte soundtracket til storfilmen.

Men bandet, hvor de mandlige medlemmer var klædt i skotskternet jakkeset, og de kvindelige formentlig efter Rod Stewarts hoved, fik sammen med hovedpersonen hurtigt berettiget "Rodfader-rollen" - de tog sig hvertfald kærligt af forsamlingen under broen.

Det er snart en kliche at smile, når den 63-årige stjerne vrider hofterne af led til "Forever Young", men Rod Stewart gør det så overbevisende, at det snart ikke længere er sjovt at grine af.

Meget kan man sige om Rod Stewarts - til tider lidt komiske - forsøg på at se yngre ud, end han er, men det ændrer ikke på det faktum, at han formår at være en underholdende drengerøv på scenen.

Rod bold

Stjernen vimsede veloplagt rundt og småsnakkede om hans første koncert foran en bro, og hvor glad han var for, at Kroatien lige havde besejret Tyskland 2-1 i fodbold.

- Danmark skulle have været med ved EM, I blev snydt! Men vi ses til VM - Skotland mod Danmark! lød det velfornøjet fra scenen - til stor glæde foran scenen.

Og han var ikke færdig med at vise sin store kærlighed for foldbold - i særdelshed for det skotske hold Celtic FC.

Under "Hot Legs" viste storskærmen Celtic-scoringer, mens Stewart lossede fodbolde ud til publikum. Det har intet at gøre med musik, men det virker, og der findes nok dem, der vil huske koncerten for netop det.

Og selv hvis man af uforklarlige årsager fjerner sceneshowet, står der stadigt en mand tilbage med en unik stemme i behold.

"Some guys have all the luck", "Downtown train", den umådeligt smukke "The first cut is the deepest", "Sailing" og andet godt fra bagkataloget blev serveret fortinligt med den ru stemme.

En enkelt gang glippede det for Rod Stewart. Van Morrisons "Have I told you lately" krævede to forsøg, før publikum kunne få tømt lungerne til den fornemme melodi.

Den store brøler stod korsangerne dog for, da de kastede sig ud i B52's "Love Shack".

Selv om det blev noteret, at det var første gang, de fremførte den live, så er det ingen undskyld for at gøre det så ringe. En skam, da de tre korsangere ellers var blændende, og i "Rythm of my heart" faktisk sang Rod Stewart ned af scenen. Jeg glemmer fadæsen, og lader der være plads til komiske indslag.

Efter tyve numre stod beskeden klart på storskærmen: Mr. Stewart has left the building. Jeg takker for besøget - det var fornøjeligt.

Om koncerten: Rod Stewart, torsdag, under den nye Lillebæltsbro, klokken 21.

Hot rockende Rod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce