Fynsk pianist vinder salmekonkurrence

I stuen i det nordlige Odense komponerede Michael Salling den nye melodi til salmen "Den mægtige finder vi ikke". Det gjorde han så godt, at han i går blev belønnet med 10.000 kroner af Kirkeministeriet.
Foto: jørgen hansen

Fynsk pianist vinder salmekonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Sallings nye melodi til "Den Mægtige finder vi ikke" er den bedste

Han kan et eller andet med melodier ham Michael Salling.

Den odenseanske pianist er en én af de fem vindere i Kirkeministeriets konkurrence, hvor fem salmer skulle tilsættes ny melodi.

I går modtog han 10.000 kroner for sit vinderbud på en ny melodi til salmen "Den mægtige finder vi ikke" med originaltekst af Holger Lissner.

Michael Salling spillede på flere heste og skrev nye melodier til alle fem salmer. At han vandt på en af dem, oversteg alle forventninger.

- "Den mægtige finder vi ikke" var egentlig den, der kom nemmest til mig, så jeg sad lidt og tænkte over, om jeg nu også kunne tillade mig at sende den ind, fortæller han,

- Det er overvældende - det er virkelig stort. Det er lidt en blåstempling af, at det her kan jeg godt finde ud af, tilføjer Michael Salling.

I alt blev der sendt 1605 bud ind på de fem sange. 309 af dem var bud på, hvordan "Den Mægtige finder vi ikke" skulle lyde.

Melodier til musicals

I komiteen sad chefdirigent for DR Radiopigekoret Michael Bojesen, biskop Erik Norman Svendsen, domorganist Birgitte Ebert, organist i Holmens Kirke Jakob Lorentzen, sognepræst Jørgen Anker Jørgensen og musikeren Sigurd Barrett.

Den 39-årige komponist er ikke ukendt i rollen som komponist. Han har skrevet over 100 melodier til blandt andet musicals i den fynske landsby, og som kapelmester på Odense Teater har han arrangeret noderne for musikerne. Salmer har han dog aldrig rigtigt haft de kreative fingre i.

- Jeg kendte ikke de oprindelige melodier, og det, tror jeg, har været en fordel. I stedet tog jeg udgangspunkt i stemningen i teksten og digtede derfra, forklarer han.

Salmer og jazz

Ved siden af salmerne rodede Michael Salling også med melodier i den jazzede genre.

Blot en måned efter, han havde meldt sig til salmekonkurrencen, tog Michael Salling en beslutning om at lave sin egen jazz-plade.

Den udkommer i august - indtil da må Michael Salling "nøjes" med at lytte til "sig selv" i kirken.

Fynsk pianist vinder salmekonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce