Musik: Fyn har fået et nyt familieband i kraft af kvartetten Weile, der består af de tre brødre Sune Weile,vokal og guitar, Nicolai Weile, vokal og guitar, og Alexander Weile, vokal og bas, samt trommeslageren Lars Winberg.

Kvartetten har netop udsendt den første single "Vinden hyler deri", der hylder håbet og lyset i en tid, der er fuld af mørke kræfter, håbløshed og tomme ord og trusler. Singlen er forløber for albummet "Ulven og andre opbyggelige fortællinger". Det var i en bog af den amerikanske forfatter Henry Miller, der portrætterede 1930'ernes USA, at sangen boede, fortæller Nicolai Weile, der har skrevet teksten til "Vinden hyler deri".

- Teksten sprang frem af de gulnede sider på samme måde som detaljerne i et stereogram. Man er nødt til at være ude af fokus for at stille skarpt. Lighedspunkterne med vores tid er for mange til at ignorere, så det forsøger jeg som alle andre omkring mig. Men dermed træder de bare tydeligere frem, siger Nicolai Weile.

Bandet konstaterer, at det vrimler med dommedagsprofeter for tiden.

- Der tales om klimakatastrofer og krige, der trækkes grænser op og bygges mure. Vi hører, at det totale sammenbrud venter lige om hjørnet. Vi ser, hvordan spændingsniveauet stiger, håndfladerne bliver svedige og folk falder om af angst og stress. Hvad skal vi gøre ved det? I vores situation kan vi vælge mellem tre ting: Flugt, kamp eller at spille døde. Vi ser i øjnene, at når vi trækker os, vender ryggen til, lukker øjne og ører, så bidrager vi til ulykken. Vi har valgt at kæmpe imod. Ikke med våben, for det bidrager til kaos, men med kærlighed. Kærlighed til partnere, børn, venner og familie. Det er stærkt smitsomt. Det spreder sig som lyset. Vores sang er en stormlygte midt i mørket og uvejret. Den holder et spinkelt lys op og siger: "Jeg tror på kærligheden, følg med mig", siger Nicolai Weile.

Albummet "Ulven og andre opbyggelige fortællinger" udkommer 2. november via download på Idiot Disc Records.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.