Fynboer fylder på konservatoriet

Fødekæden fra Odense Musikskole til Det Fynske Musikkonservatorium er sikret med nærmest et langt forløb - og hvis eleverne ellers passer deres undervisning, kan de ifølge Hans Mydtskov også klare sig i den hårde konkurrence.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Fynboer fylder på konservatoriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Men polske studerende tager også en pæn del pladserne på Det Fynske Musikkonservatorium

Det Fynske Musikkonservatorium henter halvdelen af de nye studerende på den rytmiske linje fra naboen, Odense Musikskole.

Den ny årgang studerende begynder 25. august, og her kommer 5 af 11 studerende på linjen fra musikalsk grundkursus - eller MGK - på Odense Musikskole. På anden årgang har fire ud af ni en fortid på Odense Musikskole.

Det store antal skyldes ifølge Hans Mydtskov, leder af den rytmiske linje på Det Fynske Musikkonservatorium, et nært samarbejde mellem underviserne på de to institutioner.

Kender kravene

Både lærere og elever på Odense Musikskole kender kravene til optagelsesprøven på den videregående uddannelse, og dermed kommer langt de fleste ind - selv i et hårdt ansøgerfelt som det var tilfældet i foråret. Et landsdækkende censorkorps sørger for, at kravene er ens uanset om man søger ind i Ålborg, Århus, Odense eller København.

- De fynske ansøgere har dog ikke garanti for at komme ind, der kan altid komme nogle udefra, som spiller sindssygt godt. Men vi har nærmest lavet et langt uddannelsesforløb, hvor de begynder på MGK og slutter hos os, forklarer Hans Mydtskov.
MGK
Musikalsk grundkursus eller MGK er en tre-årig uddannelsen for unge mellem 14 og 25 år, som ønsker at blive bedre til at spille eller komme ind på konservatoriet.

Uddannelsen er gratis, men berettiger ikke til SU. De unge får 10 timers undervisning om ugen og skal regne med det dobbelte i forberedelse - og dermed er MGK en krævende ting sammen med eksempelvis en gymnasieuddannelse.

En del musikskoler arbejder dog sammen med gymnasier om et fire-årigt forløb. Der er stopprøver de to første år, og den unge skal bestå en optagelsesprøve for at komme ind på MGK.

Reklame i Polen

Det ny hold på den rytmiske linje tæller desuden tre polske studerende, og konservatoriet får en del ansøgere fra Polen. Det skyldes, at konservatorie-studerende sammen med bassisten Andreas Lang og trompetisten Mads La Cour i bandet Quartz har turneret i Østtyskland og Polen, hvor de har gjort reklame for uddannelsen. Og det glæder souschef på konservatoriet, Anders Mogensen, og det er et skift i forhold til for 10 år siden, hvor han fik job på konservatoriet.

- Det er word of mouth, og det er rart, at de studerende har en europæisk anskuelse og søger et publikum på 80 millioner tyskere, hvor de før i tiden mere gik efter at få job på Jazzhouse i København. Det kan jeg enormt godt lide, siger Anders Mogensen.

En kop Knorr

De udenlandske studerende giver ifølge konservatoriets prorektor også et frisk pust i Islandsgade.

- De kan ikke tage hjem til mor og få en kop suppe søndag aften - de laver sig en kop Knorr og går ned og øver noget mere, siger Anders Mogensen.

Lærer dansk

De udenlandske studerende går i øjeblikket på et to uger langt danskkursus på Studieskolen Odense, hvorefter de får dansktimer det første semester.

- Vi taler med glæde engelsk på skolen, men de udenlandske studerende er interesseret i at blive integreret i Danmark, siger Anders Mogensen.

Fynboer fylder på konservatoriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce