Fynbo hyldes på YouTube

Som lidt af et vidunderbarn begyndte Steffen Schackinger sin musikalske løbebane med at spille violin, cello og klassisk klaver. Men det er på guitaren, hans talent finder sit højeste udtryk. Allerede som 13-årig medvirkede han i sit første band og i starten af 90'erne var han leadguitarist og medkomponist i rocktrioen Merzy, der med stor succes turnerede i hele Europa.

Fynbo hyldes på YouTube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steffen Schackingers spektakulære guitarspil er på blot en måned set af flere end 300.000.

35-årige Steffen Schackinger er en fandens rap karl på fingrene. Beviset kan findes flere steder på nettet og ikke mindst på hans aktuelle udspil "ElectriGuitartistry", der har sikret ham en kontrakt hos det velrenommerede amerikanske label for instrumental guitarmusik Candyrat Records.

- Jeg havde ikke drømt om, at jeg ville få så stort et publikum og en pladekontrakt. For mig handlede det mest om, at jeg ville dokumentere mit musikalske udtryk på mine egne præmisser på mine egne numre netop nu.

- Jeg har tidligere arbejdet med symfoniorkestre, hardrockbands, reklame- og teatermusik, men aldrig haft helt frie hænder. Derfor havde jeg et ønske om at vise, hvad jeg formår, når jeg er bedst, fortæller Steffen Schackinger.

Tidligere har han haft ry for at være "ham den langhårede" fra det odenseanske rockband Merzy, og med dette instrumentale udspil vil ordet langhåret sikkert være en passende beskrivelse, selv om Steffen Schackingers mørke lokker end ikke når ham til lænden længere.

- Merzy er jo bare én af de mange ting, jeg har lavet. Men det er sikkert stadig det, jeg er mest kendt for. Nu har folk så muligheden for at se en anden side af mig, som måske i endnu højere grad er den rigtige side. Jeg har aldrig været til heavy privat og hører det faktisk aldrig. Jeg kan tilfældigvis bare spille det, konstaterer Steffen Schackinger.
Som lidt af et vidunderbarn startede Steffen Schackinger sin musikalske løbebane med at spille violin, cello og klassisk klaver. Men det er på guitaren hans talent finder sit højeste udtryk. Allerede som 13-årig medvirkede han i sit første band og i starten af 90'erne var han leadguitarist og medkomponist i rocktrioen Merzy, der med stor succes turnerede i hele Europa.
Som lidt af et vidunderbarn startede Steffen Schackinger sin musikalske løbebane med at spille violin, cello og klassisk klaver. Men det er på guitaren hans talent finder sit højeste udtryk. Allerede som 13-årig medvirkede han i sit første band og i starten af 90'erne var han leadguitarist og medkomponist i rocktrioen Merzy, der med stor succes turnerede i hele Europa.

Gale rockhunde

Da han for fire år siden begyndte projektet med soloudspillet, lød demoerne simpelthen for gode. Han spillede for korrekt og poleret. Derfor fandt han ud af, at han måtte spille flere af numrene "superfedt men på den utjekkede måde".

- Der manglede helt klart kant, for hvis det ikke river lidt, bliver jeg alt for hurtigt træt af det. Derfor skulle der være en vekslen mellem det intellektuelle og primitive spil, forklarer Steffen Schackinger.

Han ville undgå at følge i kølvandet på den minimalistiske trend inden for den instrumentale musik og allierede sig derfor med sine gamle kumpaner fra Merzy, Mickey Hurricane på trommer og Henrik Bjørn på bas.

- De skulle med, fordi de spiller mere med hjertet og følelserne. De er på en måde herligt uspolerede og ikke forvirret af musikalsk intellektualisme som så mange andre. Tilsammen har de to gamle rockhunde 30 gange så meget testosteron som et hvilket som helst rockband, så for at der ikke skulle gå helt Merzy i den, fik jeg violinisten Jane Clark med for at give et feminint touch, siger Steffen Schackinger.

Inden albummet var færdigindspillet, tøvede han med at udsende det, fordi markedet er så minimalt for den genre i Danmark. Men venner og bekendte fik ham overtalt, nu da resultatet var blevet så godt.

- Jeg sendte derfor nogle af sangene af sted til USA, hvor jeg fik positiv tilbagemelding allerede fra det første selskab, hvor chefen Rob Poland flippede helt ud over min måde at spille på. Han fortalte, at han i 20 år har lyttet til mellem 150 og 200 plader årligt og ville placere mit album på en top 10 over de bedste albummer af dem alle.

- Det var lidt vildt i betragtning af, at hans selskab udgiver plader med de største stjerner inden for akustisk guitarmusik, fortæller Steffen Schackinger og nævner navne som Andy Mckee, Don Ross og Antoine Dufour, der nærmest dyrkes religiøst af guitaraficionados.
Fakta
- For mig handlede det mest om, at jeg ville dokumentere mit musikalske udtryk på mine egne præmisser.

Fremstød i staterne

Selv om det stort set kun er rosende ord, der lyder blandt kommentarerne, skal man være hårdhudet, når man i den grad offentliggør sig selv. Det har Steffen Schackinger lært på den barske måde.

- Jeg får virkelig nogle drag over nakken ind imellem. Og det er de mystiske ting, folk skriver om én. Ud over, at jeg er blevet sammenlignet med alt lige fra Jethro Tull til Mike Oldfield, har der været en intens diskussion om en trøje, jeg bærer på én af videoerne, fordi den minder om den, Freddy Krueger har på i "Nightmare on Elm Street". Men det spekulerede jeg ærlig talt ikke på, da jeg indspillede videoen nede i min kælder, ler Steffen Schackinger.

Han er godt klar over, at han ikke kommer til at sælge tusindvis af plader, selv om mere end en kvart million har lyttet til hans musik.

- Rob Poland sagde, at jeg kunne regne med, at for hver 100.000, der hører mig på YouTube, vil cirka 100 købe pladen. Hvilket passer godt med, at jeg har solgt lidt mere end 200 på nuværende tidspunkt, fortæller Steffen Schackinger, der næste år håber på at få stablet en kombineret teater- og musikturné på benene i USA og Canada med Odense Internationale Musikteater og på den måde skabe et fremstød for såvel fynsk som dansk kultur.

- Ja, og så skal jeg jo heller ikke undlade, at jeg gerne vil promovere mig selv endnu mere for det potentielle publikum derovre, erkender Steffen Schackinger.

Se video herunder eller søg mere på YouTube.com ved at søge på Steffen Schackinger.

Fynbo hyldes på YouTube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce