Firsermusik er bare bedre

Dem Vi Elsker består af Thomas Jonassen, trommer, Jesper Bo Rasmussen, keyboard , Line Krogholm, vokal, Anna Mathilde Bordal Jessen, vokal, Jens Hein, bas, og Simon Gotthelf på guitar. PR-foto.

Firsermusik er bare bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dem Vi Elsker kalder sig landets bedste 80'erband. Torsdag spiller de masser af hits i Kongens Have

Selv om vi befinder os i en tid, hvor det ene nye danske band efter det andet skyder op, så er der stadig et marked for god, gammeldags 80'er-pop. Det mener i hvert fald de seks medlemmer af gruppen Dem Vi Elsker, der til trods for, at de knap kan huske 1980'erne, dyrker musikken ned til mindste detalje.

- Der er jo stadigvæk masser af mennesker, der godt kan lide at høre sange, de kender. Sange, der er forbundet med gode minder. Sange, man kan synge med på. Så der er bestemt et marked for vores musik, fortæller den 26-årige trommeslager Thomas Jonassen, der tydeligt husker mange af de numre, han hørte i radioen som knægt.

Da bandet med oprindelse og base i Odense blev stiftet for fem år siden, var alle enige om, at det var dansk musik fra den periode, de ville kaste sig over.

- Der er så mange gode numre at vælge imellem, og de skaber altid en god stemning. Folk bliver glade, og det synes jeg er et ret vigtigt udgangspunkt, konstaterer Thomas Jonassen.

Den røde tråd

Det kunne synes vanskeligt at skulle vælge og vrage mellem de talrige hits fra 1980'erne. Men det har ikke været noget problem at finde "guldet" for Dem Vi Elsker.

- Det, vi lægger mest vægt på, er, at sangene oprindeligt skal være sunget på dansk af en eller to kvindelige sangere, da vores to frontfigurer begge er piger. Det er sådan set den eneste røde tråd, siger Thomas Jonassen.

Bandet har brugt mange øvetimer på at få ram på den originale lyd. Et halvt år gik der med utallige øvetimer, før repertoiret sad lige i skabet.

- Vi er modsat mange andre bands, der forsøger at give sangene deres eget særpræg. Vi vil bare gerne lyde 100 procent som originalen. Stort set samtlige af "vores" numre var store hits fra Ray Dee Ohh, Dodo and the Dodos, Sanne Salomonsen og Sneakers. Melodier folk kender, derfor kan det næsten ikke blive andet end en fest, når man kan synge med på alle numre, konkluderer Thomas Jonassen og definerer bandet som en bunke festskabere.

Når Dem Vi Elsker spiller, er der ikke tale om nogen levende jukeboks. De har sammensat sættet på forhånd og tager ikke imod opfordringer.

- Det er lige som andre orkestre, hvor man på forhånd har planlagt sættet ned til mindste detalje. Vi forsøger at være meget professionelle, og selv håber jeg på, at det kan føre til andre jobs, fortæller Thomas Jonassen.

En torsdagsfest

Han mener, at der bliver gjort mindre ud af popnumrene i dag end i 80'erne specielt inden for den danske pop.

- Dengang blev der lagt mange flere timer i hver eneste melodi. Hver eneste passage blev gennemarbejdet, og derfor står numrene så klart melodisk. Man kan simpelt-hen huske sange som "Jeg Vil La' Lyset Brænde", fordi de gjorde sig mere umage den-gang, siger Thomas Jonassen, der er overbevist om, at hvis det danske sommervejr lever en smule op til sit navn, så bliver der tale om en rigtig torsdagsfest i Kongens Have.

Odense, Kongens Have, torsdag kl. 19.00

Firsermusik er bare bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce