En god aften på Dexter


En god aften på Dexter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under et ophold i Berlin sidste år fandt trompetisten og flygelhornisten Mads la Cour sammen med en norsk pianist (Håvard Wiik) og en engelsk tenorsaxofonist (Philipp Gropper). Det første resultat af dette samarbejde blev den vellykkede cd "À la Cour", hvor også bassisten Andreas Lang og trommefænomenet Chresten Osgood medvirkede, og efterfølgende har denne kvintet fundet sammen under turnéer.

Modsat, hvad man oplevede i sidste uge ved Bendik Giske's BG-5, fungerede tingene i la Cours kvintet. Nogle af temaerne var også denne aften ret skematiske, men heroverfor var der tilføjet flere arrangementstekniske finesser som unisone eller flerstemmige mellemspil, ligesom soloerne også var langt mere interessante.

Rytmegruppen var en decideret fornøjelse med en lækker, nærmest fløjsblød fremdrift i de hurtige numre, takket være Langs og Osgoods telepatiske samarbejde. At Osgood er en trommeslager af dimensioner ved vi fra hans tidligere besøg, men Lang indgik gnidningsløst i samarbejdet. Han spillede - ikke engang i de hurtige tempi - på alle fire slag i takten, men brød sit spil op i forskellige mønstre, der passede perfekt til Osgoods idéer. Selv om man således ikke hele tiden havde en fast puls fra rytmegruppen, savnede man det ikke, fordi det, som de to frembragte, på en eller anden måde gav lytteren en illusion om, at der var det, måske fordi det hele tiden var tilpasset, hvad solisterne spillede.

Wiik var en oplevelse med et spil, der kom ud i alle krogene. Teknisk fremragende detaljer var der mange af, som f.eks. nogle unisone forløb i hurtigt tempo med begge hænder, der syntes næsten umulige at lave, som i den afsluttende "K.T." Dette nummer samt Groppers "Santa Lucia" var en perfekt afslutning på en god aften, hvor det eneste, man faktisk savnede, var, at Wiik, Gropper og la Cour - til trods for meget fint spil - modnes så tilpas, at der kommer mere substans ind i deres soloer. Men det skal nok komme, talentet er der.

 

Om koncerten

Mads la Cours kvintet på Jazzhus Dexter fredag aften.

Mads la Cour flygelhorn, Philipp Gropper sopran- og tenorsax, Håvard Wiik piano, Andreas Lang bas, Chresten Osgood trommer.

En god aften på Dexter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce