En fynsk mester i festsange

Danskerne er ganske ens ifølge Erling Wolff.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

En fynsk mester i festsange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erling Wolff skriver en sang til regionen

Det er med rim-ordbogen som med et barns sutteklud. Den skal være der, men den bliver sjældent brugt. Rim-ordbogen står sammen med 12 bind af Lystige Viser på hylden i Erling Wolffs arbejdsværelse oppe under loftet i Odense-forstaden Villestofte.

Her skriver den tidligere antikvarboghandler festsange til både menigmand og kendte politikere, altid med en kuglepen fra Lidl i hånden, og Fyens Stiftstidende valgte den erfarne sangskriver til at løfte opgaven med at skrive en hymne til den syddanske region.

Prisen på 350 kroner er fast uanset bestiller og social status, for det er betalingsvilligheden i den brede fynske befolkning, hvor sjællændere og folk i hovedstaden er parat til at lægge 600-700 kroner for versefødderne. Erling Wolff skrev på et par timer en sang, der handler om menneskene i den syddanske region. De er efter hans mening frygteligt ens, faktisk lidt som ham selv.

- Vi holder af øl, en snak med naboen og en tur i skoven - og vi har et ambivalent forhold til de fremmede. Den værste fjende er dræbersneglen, jeg er også efter dem, konstaterer Erling Wolff.

Han bruger et bredt udvalg af kendte sange, men valgte i dette tilfælde "Min Amanda var fra Kerteminde". Netop melodien bliver folk som regel en smule nervøse for, da den danske sangskat ligger oftere begravet end fremme i de fleste hjem.

- Mange vil have en sang på melodien "I en kælder sort som kul". Men det er jo ikke en børnefødselsdag...

For vigtigst af alt er, at sange til livets store fester skal være til at synge for et bredt publikum. Og det er lykkedes for Erling Wolff indtil nu.

- 7-9-13. Jeg har aldrig fået reklamationer. En stol kan byttes, men det kan ikke lade sig gøre med en fest. Sange og mad skal være i orden, og derfor bestræber jeg mig på at lave noget, som alle kan være bekendt, siger Erling Wolff, som fyldte 70 år i august.

Han har skrevet festsange til flere generationer i fynske familier - undertiden også bryllupssange til folk, som bestilte en til deres første bryllup. Og han søger altid at skrive om personen, så historier om fætre, kusiner og andre familiemedlemmer bliver sendt ud i kulissen.

- En god sang skal fortælle om personen: Om Bertha har cyklet jorden rundt eller er fynsk mester i frikadeller. Den skal være munter og må godt være ironisk, men aldrig ond, siger Erling Wolff.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

En fynsk mester i festsange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce