De nye britiske bøgerockere


De nye britiske bøgerockere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaiser Chiefs er ikke kendt i Danmark, men publikum blev varme og siden gloende

To skiver er det blevet til fra engelske Kaiser Chiefs, og en ny er på trapperne. De har spillet på Vega i København og på Roskilde Festival 2006. Indierock-bandet er ikke folkeeje på dansk jord, men det kommer. Det viste festival-publikummet fredag aften i Skanderborg.

Det startede lunkent med hits fra første og andet album blandt andet "Everyday I Love You Less and Less" og "Heat Dies Down". Men siden fik den hyperenergiske forsanger Ricky Wilson publikum med på hænder, fødder, la la-lyde og alt muligt andet. Måske var det megahittet "Ruby", der kickstartede en stemning, men forsangeren skal også roses til bøgetræskronerne.

Faktisk var han så fremadstormende tændt, at alt hvad der kom i vejen, forsvandt. En roadie blev skubbet væk, et mikrofonstativ kylet op i højderne, mens mikrofonen røg ud til publikum. Flere gange hoppede Wilson i kameragraven for at hilse på publikum og starte en kollektiv klapsalve. Der blev sågar lavet skyggeteater i projektørens lys for kameraerne.

Numrene var generelt kort skårede og lige efter bogen. Der manglede måske lidt lir og instrumental jam, men det kom til sidst, da trommer og samplede keyboardsalver flød i et med lysscenografien.

Den eneste rebel på scenen var og blev Ricky Wilson, mens guitarist Andrew White og bassist Simon Rix til tider stod med ryggen mod publikum. Bagtrommen var høj, men kom senere til at harmonere bedre med guitarstøjerne fra Leeds.

Britrockerne, der lukrerer på store navne som Blur og Oasis efter egen postpunkede opskrift, kulminerede med "Take My Temperature" og efter sædvane "Oh My God", som også var de sidste sange.

Dampen fra et kogende publikum var så høj, at bøgebladene i de syntes visne og udblæste. Et mindeværdigt exit fra et af Englands største bands lige nu, og så var der i øvrigt ingen ekstranumre.Om koncerten
Kaiser Chiefs, fredag aften, Skanderborg Festival

De nye britiske bøgerockere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce