De musikalske rødder spirer

24-årige Sophie Bech og 26-årige Kirstine Uhrbrand har arbejdet på at planlægge programmet for Roots siden november. Pressefoto

De musikalske rødder spirer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To unge kvinder har sat sig for [Bloed retur]at promovere [Bloed retur]rootsmusikken. [Bloed retur]Næste uge inviterer de til en musikalsk totaloplevelse under Odense Folk Festival

Det er store ord, 24-årige Sophie Bech og 26-årige Kirstine Uhrbrand tager i brug, når de definerer deres egen opfindelse: ROOTS, en endagsfestival med rootsmusik.

- Odense bliver aldrig den samme igen. Vi blander balkantoner, sørøverrock og elektrofolk i en stor pærevælling og pepper det op med smags- og lysindtryk, der tilsammen udgør et grænseoverskridende koncept, forklarer de to folk- og rootsforkæmpere, der mener, at alt for mange har et forkert indtryk af rootsmusikken, der efter deres opfattelse lige så godt kan være rendyrket blues eller snavset undergrundsrock.

Derfor følte de, der manglede noget, som satte fokus på rootsmiljøets mangfoldighed. Og så var det mest oplagte at lave deres egen festival.

- De tilskuere, vi søger, er dem, der blandt andet drages af Kaizers Orchestra og Gogol Bordello. Altså noget dansabelt og gerne lidt skramlet musik, der lægger op til en fest, hvor man skal deltage aktivt og ikke blot lytte passivt, siger Kirstine Uhrbrand.

Deler gode oplevelser

Sidste år havde ROOTS booket seks bands, hvilket var lige i overkanten til en enkelt aften. Derfor er programmet sat anderledes sammen i år, hvor det byder på Valravn, Mames Babegenush og Grow Fins.

- Som almindelig lytter skal man ofte selv finde den slags musik. Vi ser det som vores opgave at vise, hvad der sker på den hjemlige scene. Hvis ikke, ville vi brænde inde med en viden om en masse vildt godt musik. Derfor vi vil dele de gode oplevelser med flest muligt, siger Sophie Bech.

De tre bands udgør kvindernes bud på fremtidens musik i Danmark. Og det har været vigtigt at fange bands på vej op gennem muldet, da intentionen er at være frem- og ikke bagudskuende.

- Det handler om at være eventyrlysten og nysgerrig, derfor skal man heller ikke binde sig til en opfattelse af, hvordan musik fra et bestemt land skal lyde. Her i Danmark kan man jo sagtens spille fremragende klezmer- eller balkanmusik, understreger Kirstine Uhrbrand.

Grobund for fremtiden

Pigerne har brugt talrige timer på at planlægge arrangementet siden november. Og belønningen skal ikke regnes i kroner og ører men smil og dansende tilskuere.

- Løn ... For mig er det at se rootsmiljøet blomstre og mærke især det unge publikums begejstring. Jeg skal forhåbentlig arbejde med folk- og rootsmusikken i mange år fremover, så faktisk skaber jeg det publikum, jeg kommer til at leve af på længere sigt, fortæller Sophie Bech, der står bag firmaet KNOKL som arbejder med netop folk- og rootsmusik.

For Kirstine Uhrbrand, der læser performance design på RUC, er det en oplagt mulighed for at prøve kræfter med alverdens former for virkemidler.

- Sidste år gik der lidt for meget teori i det. Blandt andet forsøgte vi at finde ud af, hvad folk skulle spise under en koncert for at få maksimalt udbytte. I år har vi arbejdet lidt mere på at søsætte overvældende og skæve indslag undervejs.

Torsdag kl. 20 på Magasinet, Odense

De musikalske rødder spirer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce