Bono præsenterer syret Elvis-digt

Arkiv (23.maj 1977) Elvis Presley på scenen i Providence. Torsdag d. 16. august er det 30 år siden, rocksangeren Elvis Presley afgik ved døden som følge af et omfattende misbrug af mad, spiritus og piller. (AP Photo/POLFOTO)

Bono præsenterer syret Elvis-digt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

U2-forsangeren Bono læser 14 minutter langt digt op på BBC Radio

Musik: U2’s irske forsanger Bono vil torsdag den 13. maj recitere et digt skrevet af ham selv om rockikonet Elvis Presley på BBC Radio 4.

- Digtet er meget slagkraftigt men skrupskørt, siger Kevin Westenberg, der var manden, der optog det for to år siden i en spoken word-udgave.

Digtet har titlen Titlen "American David" og menes at være skrevet tilbage i 1994 og oprindeligt optaget under et dokumentarprogram om Sun Records. Instruktøren Des Shaw fik dengang overbevist Bono om, at han burde læse digtet op.

- Jeg sagde, at jeg meget gerne ville høre det, og derefter løb Bono ovenpå og hentede det for derefter at læse det op for os, siger Des Shaw til The Times.

Efterfølgende skulle Bono have sagt:

- Værsgo, du kan bruge det til hvad, du vil.

- Jeg formoder virkelig, det er Bonos tanker om Elvis. Han er kæmpe fan, og han ved frygtelig meget om Elvis’ musik. I to år har vi arbejdet med diverse idéer til, hvordan man kunne bruge digtet optimalt. Det tog desuden lang tid at regne ud, hvordan man kunne producere det på en virkningsfuld og tilpas skæv måde, fortæller Des Shaw.

Når digtet læses op næste uge, vil der forinden komme en advarsel om sprogbruget, der blandt andet omfatter følgende sætning, der ikke lader sig oversætte til dansk uden at miste sin kraft:

"Elvis the bumper stickers/Elvis the white knickers/Elvis the white nigger ate at Burger King and just kept getting bigger".

Bono præsenterer syret Elvis-digt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce