Anna og ambitionerne

Anna David drømmer om både børn og karriere. Et mål hun satser på at nå, inden hun bliver 30 år: - Det må virkelig være toppen at have en karriere, der kører og en familie, der har det godt, siger hun.
Foto: Kristian Linnemann/Polfoto

Anna og ambitionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 24-årige sanger og sangskriver Anna David udgiver sit tredje dansksprogede album på bare fire år. Men målet er langt fra nået

Anna David holder egentlig fri denne solskinsrige dag i april.

I huset hos forældrene på Møn har hun tilladt sig selv den luksus at rive en enkelt dag ud af kalenderen, der ellers er fyldt til bristepunktet af koncerter, tv-optagelser, sangskrivning og ikke mindst markedsføringen af albummet "Tættere på".

Men lige i dag er hun ikke en r’n’b-sanger i fuld sving. Bare mors og fars store unge på besøg for at få lidt strøm på de batterier, der til daglig holder et imponerende maskineri kørende.

Et maskineri, der er drevet af store ambitioner, men som også bruger endnu mere strøm end tidligere. Anna David har nemlig taget jobbet som sin egen chef og selvstændigt truffet alle beslutninger i forbindelse med det nye album. Hun har startet eget pladeselskab, er sin egen manager, har selv hyret producere, fundet en dygtig fotograf og samarbejdet med sangskrivere efter eget valg.

- Selvfølgelig har det været hårdt, men det er også det værd. Det her er det tætteste, man kan komme på mig indtil videre, for hvert fingeraftryk på denne plade er mit, siger hun.
Anna David drømmer om både børn og karriere. Et mål hun satser på at nå, inden hun bliver 30 år: - Det må virkelig være toppen at have en karriere, der kører og en familie, der har det godt, siger hun.
Anna David drømmer om både børn og karriere. Et mål hun satser på at nå, inden hun bliver 30 år: - Det må virkelig være toppen at have en karriere, der kører og en familie, der har det godt, siger hun.

Lær at skride

Det nye album handler i høj grad om kærlighed på godt og ondt og om de forskellige former for kærlighed, som livet byder på.

Vigtigste budskab er ifølge sangerinden selv i sangen "Hvor skal du sove i nat?" En opfordring til alle kvinder om at forblive tro mod sig selv, når de går ind i et forhold. For hun har selv prøvet at blive hos en mand, der på alle måder overskred hendes grænser. Og hun har set alt for mange veninder opleve det samme. Men vi skal blive bedre til at skride, når drømmen ikke holder, mener hun.

- Der er desværre mange, der prøver at holde fast i drømmen, selvom man finder ud af, at manden ikke er det menneske, man troede. Og man burde gå, men man bliver, fordi man hele tiden håber, at han vil ændre sig. Men når man bliver, mister man sig selv, og det er forfærdeligt at være i og forfærdeligt, at det sker så tit og for så mange.

Det er dog muligt at komme ud på den anden side, understreger hun.

- For så snart man kommer væk fra det menneske, så kommer man helt automatisk tilbage til sig selv, lyder erfaringen fra Anna David, der erklærer, at hun er "helt færdig" med den slags forhold. En erkendelse, der blev sat tekst og musik på allerede for fire år siden, da Danmark for alvor stiftede bekendtskab med den unge sanger.

Med hit-singlen "Fuck dig" fik hun ikke bare sagt vredt farvel til alverdens umulige ekskærester, men også sunget sig ind i bevidstheden hos tusinder af mennesker.

Et nyt sangtalent havde gjort sit indtog på den danske stjernehimmel, lød det dengang, men i virkeligheden var den 20-årige Anna David allerede en garvet sangerinde.

Som den yngste af fire søskende er hun vokset op i en familie med en amerikansk/dansk far og en tysk mor, og det var netop i Tyskland, at Anna David fik sin pladedebut som 15-årig. De sidste teenageår blev brugt på flere singler og en række optrædener i både Tyskland, Holland og Skandinavien.

Skred fra succesen

Karrieren kørte på skinner, og egentlig var der ingenting i vejen for at hive en sikker succes hjem. Men Anna David drømte om at skrive sine egne sange og finde sin egen lyd. Så hun skred fra succesen.

- Det føltes simpelthen ligegyldigt. For musikken giver kun mening, når jeg får mulighed for at give noget af mig selv, at fortælle om mine egne følelser og mit eget liv. Det er sådan jeg bearbejder mit liv og de ting, jeg oplever. Både de positive og de negative, fortæller Anna David.

Anna David skred fra succesen, men ikke fra musikken. Tværtimod fortsatte hun med at skrive sine egne numre og forsøgte sideløbende at finde nogle samarbejdspartnere, der kunne give hende de optimale arbejdsbetingelser.

Fire år efter er det tredje album, "Tættere på", nu ude, og egentlig skulle man tro, at det var rigeligt til at holde en 24-årig kvinde beskæftiget. Men ikke Anna David.

- Jeg kommer så nemt til at kede mig, så jeg har det bedst, når jeg har en masse at lave, også selvom jeg så skal være i gang det meste af døgnet, lyder forklaringen.

Så hun holder sig ikke bare beskæftiget med sangskrivning og musikudgivelser. Der står også designer, model og skuespiller på visitkortet. Og cv’et tæller desuden en medvirken i TV 2-programmet "Vild med Dans", en tjans som korleder i første omgang "AllStars" og så i øvrigt en række velgørenhedsprojekter, hvor hun støtter alt fra jordskælvsofre til mobbeofre.

Et drive ud over det sædvanlige vil mange sikkert mene. For Anna David er det bare helt naturligt.

- Jeg kommer fra en familie, hvor mine forældre altid har arbejdet hårdt og vist os, at man godt må kæmpe for at nå sine mål. Så jeg har noget energi med hjemmefra, men henter også noget energi, når jeg oplever, at folk kan bruge mine sange til noget.

Sigter mod udlandet

Det er her hos familien, at hun henter den opbakning, der gør, at ansvaret er til at bære.

- Mit bagland er fantastisk, og jeg kan altid ringe og spørge dem til råds eller bede dem hjælpe mig med det ene eller det andet. Især min mor, som har hjulpet mig, fra jeg fik min første pladekontrakt for 10 år siden. Og det betyder jo alt, at jeg alligevel ikke er helt alene om det. Det gør hele forskellen, siger Anna David, der formulerer den ultimative drøm som "et liv med plads til både børn og en karriere, der kører".

Men lige nu er det de store ambitioner, der maser sig på, og jagten er så småt gået ind på en international karriere. Men lige nu skal hun bare nyde sin ene fridag - i solen med forældrene ved huset på Møn.

Open air, Svendborg, lørdag 9. maj

"Tættere På" er udkommet.

Anna og ambitionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce