Alt andet end Kix'et

PowerSolo har tidligere kastet sig over skraldespansk med gigantisk succes på nummeret "Juanito". Denne gang er det fransk, der står for tur. "Hippie Hippie Hourra" er et cover af et gammelt Jacques Dutronc-nummer fra 1966. - Og jeg taler faktisk fransk, da jeg er født og opvokset i en fransk koloni i Tunesien, så udtalen skulle være god nok, konkluderer Kim "Kix" Jeppesen i midten. Til venstre er det Horatio Lindez, til højre brormand Bo.
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Alt andet end Kix'et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frontmanden i PowerSolo, Kim Jeppesen, udsender sideprojekt med telepatisk bror og gudsbenådet guitarist i folden

Der er meget centralt for Kim "Kix" Jeppesen at adskille sin rolle i partyrockbandet PowerSolo fra sit seneste projekt Kim & The Cinders.

Det til trods for, at hans bror, Bo "Atomic Child" Hjorth Jeppesen, også spiller med i dette sideprojekt, der dog er en tand for seriøst til at bære netop dette prædikat.

- På sin vis er det jo et sideprojekt, fordi PowerSolo er flagskibet, som vi har satset alt på og tjener vores penge på. Men jeg vil bare helst ikke kalde det dét, fordi det her er så meget mig. Det er 100 procent destilleret Kim, fortæller sangeren, der indspillede albummet på trailere i svenske skove og under blodbøge i modbydeligt tordenvejr sammen med brormand og den med hans ord gudsbenådede guitarist Horatio Lindéz.

Kim "Kix" Jeppesen ved, at både hans bror og han kan adskille tingene. De blander bevidst ikke begreberne, og da det udelukkende er Kims sange, der fremføres af The Cinders, skulle risikoen for forvekslinger være elimineret.

- Det her er en anden side af mig. Det er noget, jeg har rodet med i lang tid, men ikke tidligere har kunnet kombinere med PowerSolo. Det ville virke forkert, hvis jeg begyndte at krænge mit hjerte ud i PowerSolo, som er festband med dans og gang i den i baren. The Cinders er langt mere personligt og i virkeligheden et billede på, hvor jeg befinder mig både musiklask og personligt lige nu, understreger Kim "Kix" Jeppesen på stranden "Den Permanente" i Århus, hvor bølger skyller ind mellem sætningerne.

Telepatisk bror

Kim &The Cinders handler i høj grad om at skrive sange og har et højere kunstnerisk plan end PowerSolo, der derfor benytter andre mere showagtige virkemidler.

- For mit vedkommende er det første gang, at jeg i den grad begår nogle tekster, der kommer fra mit eget liv og egne opdagelser. Et naturligt produkt af, at det er mig, der er bossen og ham, der dirigerer med orkesteret, fortæller Kim "Kix" Jeppesen, der som en sand kronjyde omtaler sig selv som en yderst gennemsnitlig musiker.

Men dog en fandenivoldsk gennemsnitlig én af slagsen.

- Jeg er ikke nogen stor guitarist. Jeg er faktisk blot jævn. Min force er min vildskab og evnen til at forklare, hvad jeg vil have. Derfor er det vigtig at have nogen med, der forstår, det man siger og ikke bare lader sig diktere. I den henseende er det perfekt med en telepatisk bror, siger Kim "Kix" Jeppesen.

De to brødre har spillet sammen så mange år, at de kender hinandens kropssprog og små blikke til fingerspidserne.

- Er jeg utilfreds, spotter Bo det øjeblikkeligt. På samme måde fornemmer han ekstremt hurtigt en stemning i et nummer. Ofte er det nok for ham at læse få af ordene i en tekst, før han ved, hvad det drejer sig om, og hvor melodien skal bevæge sig hen.

Kræver nosser

Kim "Kix" Jeppesen har selv døbt albummet og arbejdet med det, han kalder et ekstremt følelsesbetonet "had-kærligheds"-projekt, hvor det har været svært at tilfredsstille ikke mindst sig selv.

- Når det er så meget ens eget, vil man lave det fuldstændigt efter sit eget hoved, du ved. Og derfor kommer man til at slås meget med sine egne følelser. Både i forhold til at stå alene med det, men også fordi man skal turde sige: "fandeme, sådan vil jeg have det" og ikke være bange for at træde nogen over tæerne. Det kræver nosser at trumfe sine egne idéer igennem, men det er jo også på samme tid det fede ved det, understreger Kim "Kix" Jeppesen.

Det har overrasket ham, hvor meget luft han har fået fra sit pladeselskab og sine medspillere. For han erkender, at han indimellem kan være lidt gnaven.

- Jeg er til tider lidt smådiktatorisk, hvis jeg skal forklare noget. Jeg bliver desuden meget fysisk og dramatisk, hvis ikke tingene fungerer. Samtidig er jeg dog god til at rose, når de gør det rigtigt. Altså meget ekstrem i begge ender af skalaen. Faktisk har det overrasket mig, at jeg har gået så hovedkulds ind i det, siger Kim "Kix" Jeppesen.

Alt andet end Kix'et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce