Adams lød som Adams

28 år efter sit første album leverer Bryan Adams stadigt varen. Lørdagens koncert i Tusindårsskaven var ingen undtagelse.
Foto: Ole Friis

Adams lød som Adams

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den folkekære rockstjerne leverede varen i fin stand

Bryan Adams

If it ain't broke, dont fix it.

Jeg kan næsten se for mig, at Bryan Adams siger ovenstående ordsprog til sit spejlbillede, hver aften inden han går i seng. Der er intet ændret ved den 48-årige canadier - samtidigt er der ingenting i stykker.

Lørdag aften leverede Adams hit på hit på hit på samme måde, som han har gjort det år på år på år.

Stemmen er den samme, bandet er næsten det samme, showet er det samme og frem for alt er sangene de samme.

Det er egentlig lige til at rynke på næsen af, at Bryan Adams' tilgang til sin musik næsten virker rigid. Men omvendt var det vel de færreste, der var mødt op i Tusindårsskaven med en forventning om at høre "Summer of 69" i en caribisk-inspireret jazzversion. Der var en forventing til om fællessang og minde-klang, og de blev indfriet.

Eneste overraskelse

Mens en lang række andre rockstjerner foretrækker at udskyde deres entre på scenen, så valgte Bryan Adams det modsatte.

Et kvarter før programsat koncertstart bød Adams velkommen fra en lille scene blandt publikum. Aftenens første og egentlig også eneste overraskelse.

Fra den scene blev de første fire numre leveret, før Adams og band rykkede koncerten op til hovedscenen.

Et band der må kende hinanden godt, da Bryan Adams er kendt for ikke at lave de store udskiftninger blandt sine musikere. Det har naturligvis den helt klare fordel, at alle kender sin plads, og ingen forsøger at flytte sig.

Det kom til udtryk på scenen, hvor der ikke er noget negativt at sige om samspillet mellem de fem - inklusive Adams selv.

Kritik skal der heller ikke lyde af samspillet med publikum, hvor der blev brugt alle de pointgivende tricks i "Rockstar for dummies": Opfordringer til at synge med, et par sætninger på dansk, og en heldig pige, der fik lov til at synge duet med stjernen på "Baby when you're gone".

Det virker helt ned på de bagerste rækker, hvor det var fantastisk at se et veltatoveret muskelbundt trofast klappe i takt og skråle med på "Summer of 69", og senere to mænd, der falder hinanden om halsen til tonerne af "(Everything I do) I do it for you".

Det er vel dybest set det, det hele handler om: Nostalgi bøjet i neon af en canadisk hit-smed. Det er trods alt ham, der har leveret en god del af soundtracket til de sidste tre årtier.

Der var ikke de store overraskelser ved Bryan Adams i Tusindsårsskoven - hverken de ubehagelige eller behagelige - kun ren gensynsglæde.

Om koncerten: Bryan Adams, 31 maj, Tusindårsskoven, Odense.

Adams lød som Adams

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce