Pist Protta på Charlottenborg

Et udvalg af Pist Prottas tidsskifter, der varierer i størrelse, design og indhold.

Pist Protta på Charlottenborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Kunsttidsskift med udspring i det langelandske kunstnermiljø udstilles på Charlottenborg

Fra torsdag 15. september er Kunst-tidsskriftet Pist Protta aktuel med en udstilling på Charlottenborg. En uforudsigelig og vildtvoksende museumsinstallation, men udstillingen om og med Pist Protta præsenterer ikke blot selve tidsskriftet, men er en vildtvoksende museumsinstallation fuld af skulpturer, artefakter, billeder og videoer af en lang række kunstnere, der gennem tiden har bidraget til tidsskriftet.

Redaktionen bag Pist Protta har struktureret udstillingen omkring seks temaer: Arkiv, Koncept, Form, Rejse, Himmerland og Om Pist Protta, der belyser forskellige facetter af tidsskriftet.

Men kunsttidsskriftet Pist Protta er også en helt særlig institution i dansk kunstliv. Ikke bare markerer udstillingen Pist Prottas 35 års jubilæum, der gør det til ét af landets ældste kunsttidsskrifter. Pist Protta har også gennem alle årene formidlet en alternativ kunsthistorie - der ligger langt fra mainstream-glittede coffeetable-tidsskrifter. Og så er basis for dannelsen af Pist Protta langelandsk, idet kunstnerne Jesper Fabricus, Jesper Rasmussen og Claus Egemose alle stammer fra Langeland. De to af dem sidder stadig i redaktionen.

I over 70 originale tidskrifter er Pist Protta udkommet med bidrag fra hundredevis af danske og udenlandske kunstnere. Fra dengang de var ikke-kendte til nu, da f.eks. en Tal R hører til blandt de mest berømte danske kunstudøvere, men Pist Protta hylder stadig undergrundskunsten, selvom flere af de implicerede i udgivelsen nu er blandt de etablerede på kulturparnasset.

Desuden er hvert eneste nummer af Pist Protta sit eget både i form og indhold, fordi det skrives, redigeres og udføres af kunstnere. Hvert nummer har sin egen identitet, og der eksperimenteres med format, layout, papirkvalitet, trykmetode og de grafiske virkemidler i et forsøg på at give hvert nummer af tidsskriftet et selvstændigt udtryk - som en kunstudstilling i sig selv.

De 70 udgivelser varierer fra lille til stort. Hæftet eller klipset. Med bl.a. farvebilleder, pornofotografier eller f.eks. alene med kuglepenstegninger.

Udstillingen udfolder historien om Pist Protta og er tilrettelagt i tæt samarbejde med tidsskriftets redaktion, der består af billedkunstnerne Jesper Fabricius og Jesper Rasmussen samt grafisk designer Åse Eg Jørgensen.

Pist Protta på Charlottenborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce