Kunstnergruppen Lyren spiller på flere strenge

Ida Holm Mortensens populære siddekugle. Her i sommerversionen "Solglimt".

Kunstnergruppen Lyren spiller på flere strenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling på skovsgaard med bl.a. værker af Ida Holm Mortensen. Åbner i dag kl.

Hennetved: Fem fynske og langelandske kunstnere åbner i dag, lørdag 19. maj kl. 14 udstillingen "De fire årstider" på herregården Skovsgaard, hvor der præsenteres både maleri, grafik, keramik og foto.

Gruppen, der kalder sig "Lyren" har eksisteret i 44 år. Dengang var de fem stadig studerende på Det Fynske Kunstakademi, men nogen særlig udstillingsvirksomhed sammen har de ikke haft i de sidste tyve år.

Nu er de imidlertid samlet igen, og den langelandske streng i lyren er Jytte Sølvbjerg fra Rudkøbing. Her blev hun født, her bor hun atter, og herfra har hun nu taget initiativ til udstillingen.

Selv blev hun siden Kunstakademiet uddannet som indretningsarkitekt og efter et par år på Færøerne mærkede hun en tættere kontakt med naturen. En kontakt, som nu spejles i hendes fotos og malerier.

Lyren
Kunstnergruppen Lyren blev dannet i 1974 og består af Ida Holm Mortensen, Jytte Seøvbjerg, Esben Eriksen, John Hansen og Ove Madsen.

Udstillingen "De fire årstider" i Hovedbygningen, Skovsgaard, Hennetved

19. maj til 29. juli, daglig 10-17

Fernisering i dag, lørdag 19. maj kl. 14

Naturen under behandling

I Lyren er desuden en af de mest kendte fynske kunstnere, keramiker, maler og grafiker Ida Holm Mortensen, der privat bor i Kertinge ved Kerteminde.

Ida Holm Mortensens naturrelaterede værker har et stort publikum, men arbejdet foregår aldrig ude i naturen. Derimod bearbejdes og lagres indtrykkene og omsættes til forenklede motiver og mønstre.

Esben Eriksen fra Rynkeby er den stille naturalist og desuden medlem af gruppen Landmalerne, der består af flere langelandske kunstnere. Nok maler han landskabet, men som impressionisterne er det snarere de følelser og stemninger, han oplever, som hans pensel afsætter.

John Hansen; Haarby, udforsker den tynde grænse mellem naturoplevelsen og abstraktionen. Udfordringen resulterer i enkle, men kraftfulde malerier.

Endelig er også odenseaneren Ove Madsen medlem af Lyren. Alle hans billeder af "Himle" af streger i rene farver i forskellige tykkelser, der blander sig. Teknikken er en kombination af håndtegnede streger og efterbearbejdning på computer.

Kunstnergruppen Lyren spiller på flere strenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce