Katrine Gislinge spiller værker af Brahms, Beethoven og Bent (Sørensen) ved Sommerkoncerter på Langeland lørdag 12. august.

Når arrangørerne af Sommerkoncerter på Langeland, Bodil Steensen-Leth samt ægteparret Charlotte Steensen-Leth og Thomas Bernt Henriksen taler om den kommende "3 B-koncert", lørdag 12. august kl. 15.30 i Stoense Kirke, står B'erne for Brahms og Beethoven - og Bent.

Katrine Gislinge

Stoense Kirke, lørdag 12. august kl. 15.30: Koncert med pianisten Katrine Gislinge.Født 1969, eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 1990, har studeret ved Seymour Lipkin i New York, Boris Berman på Yale, og Peter Feuchtwanger i London.

Indspillede i 1999 cd'en "Piano Works" som første danske pianist med udgivelser på forlaget Deutsche Grammophon.

Kendt for sit klassiske repertoire - bl.a. alle koncerter af Mozart og Beethoven.  Desuden koncerter af SchumannChopin og Tjajkovskij.

Billet på www.langeland.dk eller ved kirken.

Bent (Sørensen) hører til blandt de yngre danske komponister, og han er gift med pianisten Katrine Gislinge, der til koncerten vil uropføre sin mands "Fantasia Appasionata".

- Vi er meget stolte over at kunne præsentere en uropførelse, siger Thomas Bernt Henriksen og indskyder, at hans svigerfar, stifteren af Langelands Sommerkoncerter, afdøde godsejer Vincens Steensen-Leth, Steensgaard, havde en hel stribe af disse uropførelse. For den nye musik har altid haft en stor plads i koncertprogrammet.

Derfor betragtes koncerten med Katrine Gislinge som et fantastisk punktum for årets 40 års jubilæumsfestival - hvoraf de øvrige koncerter blev afviklet i juni.

- Vi mødtes med Katrine Gislinge og hendes mand, komponisten Bent Sørensen, da vi af kunstneren Peter Brandes var inviteret til en koncert i København, fortæller Bodil Steensen-Leth. "Vi" refererer til hende og svigersønnen, Thomas Bernt Henriksen.

Peter Brandes introducerede musikere og arrangører for hinanden - og så var den aftale i hus. Peter Brandes har i øvrigt tegnet jubilæumsplakaten til Langelands Sommerkoncerter.

Jubilæumskoncerten markerer, at Vincens Steensen-Leth for 40 år siden kunne invitere publikum til den første Sommerkoncert på Langeland. Efter at han til en middag på Amalienborg havde fået Hanne Wilhelmsen fra Wilhelm Hansens Musikforlag til bords og for hende havde luftet ideen om at fejre godsets 400 år i samme families eje, skaffede hun ham kontakten til musikerne.

- Det skete 18. august 1977. Men af praktiske hensyn vælger vi 12. august som jubilæumsdagen, siger Thomas Bernt Henriksen.

Om programmet siger Bodil Steensen-Leth, at det er sammensat af pianisten Katrine Gislinge selv:

- Hun har en meget lidenskabelig tilgang til sit spil, og det er også lidenskabelige værker, hun har valgt at spille. Indrammet af Johannes Brahms "Syv Fantasier" og Ludwig van Beethovens klaversonate, "Appasionata" ligger Bent Sørensens "Fantasia Appasionata" - med referencer til begge de to store B-komponister.

  • Af: