Vinskole: Blød pinot gris mod stram riesling i ugens test


Vinskole: Blød pinot gris mod stram riesling i ugens test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den bløde pinot gris er oppe mod stram riesling i ugens test, hvor Beaujolais-druen gamay viser gode takter mod den kontante pinot noir i en femstjernet tysk version. Tjek disse eller gå selv på opdagelse i druernes verden.

1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Léon Beyer Pinot Gris 2016, 13,5 procent, 170 kroner hos H.J. Hansen Vin/Vinspecialisten: Aromatisk næse med melon, æble og tropisk frugt - inciterende sødme. Fedmefuld i munden, men kroppen er alligevel stram med kiwi, æbleskræl og frisk æble i frugten. Pæn lang eftersmag med krydderi i finalen. Pinot gris fra familiefirmaet Beyer med Marc Beyer i spidsen, som går efter den tørre, stringente stil. Pæn vin, som dog også skal betales, men pengene passer. Tre stjerner.

2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Léon Beyer Riesling 2016, 12,5 procent 150 kroner hos H.J. Hansen Vin/Vinspecialisten: Et touch af petroleum i næsen, som man ofte oplever ved god riesling. Stram, madvenlig vin med god struktur og nydelig, rank syre - en meget klar og ren riesling med æble i frugten. Madvenlig og velstruktureret, men nogle vil finde vinen tilknappet. Fire stjerner.

3

Matthias Gaul Riesling 2016 Terrain Calcaire, Pfalz, 12,5 procent, 130 kroner hos Bichel.dk: Frisk pære og lys vingummi i næsen, de to dufte er også godt repræsenteret i munden med fornemmelsen af pæreskræl og en vis sødme - tyskeren i Pfalz giver los for sødmen i forhold til Léon Beyer på den anden side af grænsen i Alsace. Men her er samtidig en mundvandsdrivende syre, som gør vinen frisk og et godt match til salat med kylling eller fisk. Fem små stjerner.

4

Joseph Drouhin Hospices de Belleville Morgon 2015, 13 procent, 140 kroner hos H.J Hansen Vin/Vinspecialisten: Nydelig duft af røde bær og lakrids. Let i munden med dæmpede, men mærkbare tanniner og blød frugt i form af ribs, rabarber og solbær - lav syre og behagelig lav alkohol. En vin på 100 procent gamay fra et område med granit i jordbunden, og den vil fungere godt til en behersket krydret kylling eller i afkølet form til stegt fisk som pighvar. Nydelig vin med saftig frugt. Fire stjerner.

5

Chateau Grange Cochard 2015 Morgon Côte de Py, 14 procent, 225 kroner hos Bichel.dk: Tæt, intens næse med mørke bær og en snert af røg. Lakridspibe i munden fra fadlagringen fulgt op af en knyttet næve af mørke kirsebær og mørk frugt med et blødt tanningreb fra en vin på ren gamay. Her er power på den diskrete måde i en vin, som er mere indædt end sin fætter fra Hospices de Belleville - men den koster også en god del mere. Druerne kommer fra marken Côte de Py med blå vulkansk jordbund, og de to vine fra Morgon er vidt forskellige - lys og mørk - og Grange Cochards egner sig fint til fasanbryst og lettere vildt, hvor man ellers ville gå ombord i en pinot noir. Fire pæne stjerner.

6

Matthias Gaul Pinot Noir 2015, Pfalz, 140 kroner (115 kr ved køb af seks) hos Bichel.dk: Flot saftig-aromatisk næse med varme hindbær og lys chokolade/fudgesødme. Sødmen går igen i munden, en let vin med intense bær og let lakrids fra lagringen på brugte fade. Pæn, ikke markant syre, men nok til at man får lidt mundvand. Nydelig pinot noir i tysk version, hvor druen er til at betale. Fem små stjerner.

Vinskole: Blød pinot gris mod stram riesling i ugens test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce