Vinfilm: 10 historier om vin

Foto: Forgotten Man Films

Vinfilm: 10 historier om vin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med undertitlen "10 historier om vin" fortsætter "Somm: Into the Bottle" (2015) ud ad et bredere spor, end den første "Somm"-film, der fokuserede på Master Sommerlier-uddannelsen, og hvad den krævede af kandidaterne. I toeren får vi blandt andet en fortælling om 2013-årgangen i Californien, som blev ramt af et kraftigt jordskælv. Det trækker tråde direkte op til dette efterår, hvor adskillige vinmarker og vinerier i Napa og Sonoma nord for San Francisco blev ramt af kraftige skovbrande.

De 10 afsnit i filmen handler blandt andet om klima, årgange, historie, fade, point, den ny og den gamle verden - og selvfølgelig prisen på vin. Det siger næsten sig selv, at med så mange emner er det ikke en film, der bare flyder frit fra flasken. Du skal indimellem holde tungen lige i munden for at følge med i forklaringer og betragtninger fra de ret mange personer, som er med i filmen. Og det betaler sig at holde øje med navne og titler, når de bliver præsenteret, for mange af dem optræder flere gange i løbet af filmen. Til gengæld får du grundige forklaringer om hvert emne. Det er lidt som et godt fortalt leksikon med levende billeder.

Et af de fortællemæssige højdepunkter indtræffer i afsnittet, der handler om prisen på vin. Master sommelieren Brian McClintic forklarer, at det aldrig er lykkedes for ham at få lov at besøge Domaine de la Romanée Conti i Bourgogne. Heller ikke hans venner, som ifølge ham er blandt USA's førende bourgogne-eksperter, har fået en aftale i stand med DRC's ejer, Aubert de Villaine. Men det har filmens instruktør, Jason Wise, da bare fået. Og vi får som seere lov at komme med ned i kælderen, når der smages på 2004 Echezeaux, en vin der trods den tvivlsomme årgang nok vil koste omkring eller på den forkerte side af 5000 kroner flasken, hvis du ellers kan finde den.  Heldigvis findes der også gode råd til almindelige menneskers vinforbrug - som eksempelvis hvad man kan drikke til en hotdog. Svaret er selvfølgelig ... beaujolais!

Filmen er på Netflix.

Anbefalet vin: Enhver vin med alder (et af de emner filmen fokuserer på) - det kunne være den cabernet franc-baserede Olmo's Reward fra Frankland Estate i Western Australia. Propperiet.dk har 2010, og selvom den kun har knap otte år bag sig, er den et godt køb til prisen (349 kroner), især fordi den formentlig vil kunne lagre i yderligere fem-ti år og vise sig som en flot vin til den tid. Allerede nu er den dog også værd at drikke.

Et andet bud er en portvin med alder - her har blandt andre Philipsonwine.com et pænt udvalg.

Vinfilm: 10 historier om vin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce