Keramik

15 kunstnere viser mangfoldigheden i Tommerup Keramiske Værksteds produktion.

Der er både kendte navne med på udstillingen og nogle, der ikke før har lagt arm med de tunge teknikker, når Tommerup Keramiske Værksted viser sig frem på Clay til efteråret.

Og en fremvisning er der tale om, fortæller værkstedets keramiker Per Ahlmann, som sammen med museumsdirektør Pia Wirnfeldt fra Clay står bag udstillingen.

- Det har været vigtigt at gøre samarbejdet mellem værksted og kunstnere til centrum for udstillingen. Vi vil gerne vise det, vi kan, og den diversitet der gennem årene er kommet ud af eksperimenterne, siger han.

Det er særligt de mange teknikker, Per Ahlmann i samspil med kunstnernes værker vil have frem.

Undervejs skal gæsterne stifte bekendtskab med ord som blandt andet ekstrudering, drejning og håndmodellering. Alt sammen noget, som i sidste ende bliver til unikaprodukter.

Ud over de helt nye kunstværker har værkstedet og museet samlet en hel del ældre værker ind fra værkstedets 30-årige historie, ligesom udstillingen vil rumme billeder af større skulpturer, der er svære at transporter, og 15 korte videofilm - en om hver af de nyproducerede værkers tilblivelse.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Keramikkens kraftcenter

Keramikkens kraftcenter