Tredje bog om den perfekte tragedie

?Pitcairn-øen", den tredje og sidste bog i fortællingen om det dramatiske mytteri på Bounty.

Tredje bog om den perfekte tragedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger: Nordhoff og J. N. Hall er sikret en plads i verdenslitteraturen af én eneste årsag: De skrev historien om mytteriet på Bounty. Det engelske orlogsfartøj, hvor besætningen gjorde mytteri i slutningen af 1700-tallet - på grund af den strenge kaptajn Bligh.

Det er alle tiders røverhistorie, den perfekte tragedie, er den blevet kaldt. Men bogen tager afsæt i den skinbarlige virkelighed. Hall og Nordhoff fortalte bare en historie videre. Men de gjorde det så godt, at "Mytteriet på Bounty" blev en klassiker, der stadig læses over hele kloden.

Men forfatteren skrev yderligere to bøger om dramaet omkring Bounty.

Bechs Forlag Viatone er i gang med at udgive disse tre sprudlende romaner, og netop nu er det tredje og sidste bind på gaden.

Bogen hedder "Pitcairn-øen", efter den lille ø i Det Caribiske Hav, hvor ni af mytteristerne anført af styrmanden Fletcher Christian slog sig ned i 1790 sammen med seks indfødte mænd og 12 kvinder fra Tahiti.

I 1808 blev deres skjulested opdaget af skipperen på en amerikansk sælfanger-skude. Men på det tidspunkt var der kun én hvid mand, 10 midaldrende polynesiske kvinder og nogle børn og unge tilbage på øen.

Nordhoff og Halls beretning bygger især på de fortællinger som den eneste overlevende mytterist, Alexander Smith kunne fortælle.

"Pitcairn-øen" er på 314 sider og netop udkommet hos Bechs Forlag Viatone.

Tredje bog om den perfekte tragedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce