Opskrifter

To sikre påskeretter til et frokostbord med øl og snaps.

1
billede
Et kit til solæg - rødkål giver den blå farve, løgskallerne den gule. Foto: Vibeke Volder

Solæg

Ingredienser: En halv snes æg, en liter vand og 100 gram salt, rødkål eller løgskaller alt efter hvilken farve, du vil give æggene.

Fyld: Olie, eddike, tabasco, salt og peber

Sådan gør du:

Kog vandet op med salt og rødkål eller løgskaller, kog æggene i en snes minutter. Afkøl og bank skallerne let mod køkkenbordet, så skallen revner og læg æggene i saltlagen i mindst tre døgn (husk at sig skaller og kål fra forinden). Ved servering pilles æggene, de halveres og blommen tages ud og kom dit foretrukne fyld i ægget. Man kan variere med krydderurter, ansjosfilet, citron og hvidløg efter smag og behag.

2
billede
Skidne æg er en nem ret, man kan vælge at røre sin sennep selv eller bruge en færdig. Foto: Vibeke Volder

Skidne æg

Ingredienser: 8 æg, sødmælk, et løg, laurbærblade, nellliker, smør, mel, fiskesennep, salt, peber og hakket persille.

Sådan gør du:

Lad mælken koge op og simre i nogle minutter en gryde med laurbærblade og et pillet løg, som er stukket med nelliker. Lad mælken trække. Smelt smør i en anden gryde og kom melet i og bag igennem, mens du rører. Tilsæt mælken i nogle omgange og pisk, lad sovsen koge igennem og smag til med fiskesennep eller almindelig sennep, salt og peber. Kog æggene smilende, kom dem i et serveringsfad og hæld den lune sennepsovs over. Drys med hakket persille og spis rugbrød til.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Skidne æg og solæg er herremad til kold øl og snaps

Skidne æg og solæg er herremad til kold øl og snaps

Fem-stjernet voksenøl til påskefrokosten

Fem-stjernet voksenøl til påskefrokosten