Madredaktøren har fundet to bud på vin til lam i Bilka. Den prisvenlige og den dyre.

1)

Familia Castano Hécula Monastrell 2015, 14 procent, 59 kroner i Bilka: Rødviolet, let transparent vin med mørke bær i en aromatisk og let krydret næse. Kraftig og saftig i munden uden at være tung med masser af frugt kantet af en let bitterhed, som giver karakter i glasset. En vin, som kan klare krydret mad og tungere gryderetter. Omvendt klemmer den også livet ud af lettere retter som dagens lammeskank med mindre, at man sætter godt med rosmarin og urter på. Men power til prisen fra Yecla i det sydøstlige Spanien. Tre pæne stjerner - fire hvis du er til kraftfulde vine.

2)

Frescobaldi Campone Brunello di Montalcino 2011, 14 procent, 150 kroner på tilbud mod normalt 226 kroner i Bilka: Rødviolet, transparent vin med en let, luftig og behagelig duft af cigarkasse, roser og røde bær. Saftig i munden med flere røde bær, likørsødme og let bitterhed fra lagringen på egefade, som præger med et skud sød lakrids i finalen. Madvenlig vin med lethed, elegance og intensitet, og den matcher en lammeskank eller hals ganske fint. Fire stjerner

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
Guide: Det bedste stykke fra lammet spiser slagteren selv

Guide: Det bedste stykke fra lammet spiser slagteren selv

Find stegesoen frem til dit lam: Madredaktøren guider

Find stegesoen frem til dit lam: Madredaktøren guider