Påskens vintip: Rhône hitter til lam


Påskens vintip: Rhône hitter til lam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens vine er robuste: En klassisk Rhône-vin, en rød portugiser foruden to faddominerede vine fra Rioja. Alle gangbare til lam, og mange vil kunne lide fadpræget med lakrids og tobak.

1
Foto: Vibeke Volder

Côtes du Rhône Olivier & Lafont 2015, Frankrig, 15 procent, 89,95 kroner i Meny: Saftige røde bær, krydderier og fad i næsen, frembusende. Juicy i munden med røde bær og mærkbare tanniner. Den griber om gummerne, men de saftige røde bær dominerer, inden lakrids og mentol tager over. Gensmagt dagen efter er tanninerne dæmpede. Glimrende frisk vin trods høj alkohol på den klassiske GSM-kombination af druerne grenache, syrah og mourvedre med struktur og krydderi til at klare rosmarin-marineret lam.

Fem stjerner.

2
Foto: Vibeke Volder

Herdade dos Grous 2014, Alentejo, Portugal, 14 procent, 116,95 kroner hos Meny: Sødmefuld næse med saftige mørke bær, grøn peber og præg af de ni måneder på fad, livlig næse selv i afkølet stand. Lakridsbitterhed fra fadet er første indtryk i munden fulgt op af saftige mørke bær, men ret faddomineret vin, og fornemmelsen af bitter lakridspibe koster en stjerne. Ellers velstruktureret, animalsk og kødfuld ved gensmagningen dagen efter. Ok til prisen.

Tre stjerner.

3
Foto: Vibeke Volder

Baron de Ley Reserva 2013, Rioja, 13,5 procent, 65 kroner i Netto: Livlig næse med røde bær, appelsinskal og tør cigarkasse. Let i munden med røde bær og dæmpede tanniner i forening med behersket fadpræg i forhold til de 20 måneder, vinen har fået på nye egefade. Livlig, letløbende med en spinkel krop og rigtig fin til prisen, hvis man kan holder den søde, fadprægede stil fra Rioja - den feminine vin i ugens smagning.

Fire stjerner.

4
Foto: Vibeke Volder

Federico Paternina 13 (2013), Rioja, 13,5 procent, 109,95 kroner i Superbrugsen: Klassisk rioja i næsen med sødt fad, mere frembusende end Baron de Ley. Mundfornemmelsen er let med røde bær og sødt fad i smagen, tanninerne er mærkbare, men giver robusthed til proteinerne i kød med lidt fedtkant og er dæmpet ved gensmagningen dagen efter. En mere poleret vin end Baron de Ley fra Netto, men også dyrere.

Tre stjerner.

Påskens vintip: Rhône hitter til lam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce