Nye kaffevinde blæser, men caffe latte er stadig det største hit

Barista Laura Stigkjær hos Baresso på Banegårdspladsen i Aarhus i gang med en Flat White - den nyeste udgave af mælkekaffe. Foto: Axel Schütt

Nye kaffevinde blæser, men caffe latte er stadig det største hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks største kaffebar-kæde Baresso åbnede dens første butik for 17 år siden. Dengang var caffe latte den største sællert, som den stadig er i dag, men der blæser også nye, gamle vinde.

KAFFE: For blot 10 år siden var en kaffebar et storbyfænomen, man stort set kun så i København og Aarhus, men som i det meste af den vestlige verden har i dag også mindre købstæder med respekt for sig selv en af slagsen.

Den største kaffebar-kæde i Danmark, Baresso, har i dag 24 kaffebarer fordelt i det meste af landet, og da kæden startede i 2000, var caffe latte den absolut mest populære kaffedrik. Det fortæller Baressos head of training og kaffeekspert, Christian Kristensen.

- Den kom jo med de meget flotte maskiner fra Italien, og i den store udgave følte kunderne, at de virkelig fik noget for pengene, siger han.

Christian Kristensen forklarer, at flere elementer, der er helt naturlige og integrerede i dag, tilbage i 2000 var relativt ukendte.  

- Det var helt nyt, at man åbnede tidligt om morgenen, inden folk skulle på arbejde. "To go" var i sin spæde start, og historien lyder, at folk kiggede underligt på ekspedienten, når der blev spurgt, om den var "to go", for hvor skulle de gå hen og hvorfor?

I dag har man kaffen med i både bilen, på cyklen og til fods med barnevognen, siger han.

Udviklingen inden for kaffe har i Baressos levetid ikke været voldsom. Der er kommet en række sirupper og nye blandinger med nye navne til - f.eks. den nyeste "Flat White" - men i det store og hele er danskernes kaffevaner stort set uændrede.

- Caffe latte er stadig den største sællert. Dog er er det som om, at selve kaffesmagen i løbet af de seneste fem år igen er blevet populær - forstået på den måde, at folk gerne vil kunne smage kaffen, og derfor har vi også sat en caffe latte triplo med tre shots på kortet. Før det var trenden i høj grad meget mælk eller sirup til at tage den værste kaffesmag, forklarer Christian Kristensen.

- Generelt tror jeg, vi kommer til at se mere og mere til den sorte kaffe - til det unikke i hver enkelt slags, siger han.

Baresso er dansk etableret, men ejes i dag af en tysk kapitalfond, der også ejer det tidligere svenske Espresso House. Tilsammen er de to kæder Nordens største og har 48 kaffebarer i Danmark.

Baressos mest solgte
1. Caffe Latte Grande2. Cappuccino

På en delt 3. plads er Chaicino (te-variant), varm chokolade (vinter)/Iceblend (sommer) og filterkaffe

Nye kaffevinde blæser, men caffe latte er stadig det største hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce