Madredaktørens tip: Fire nemme snacks


Madredaktørens tip: Fire nemme snacks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saltede mandler, bagte tomater og marineret ost giver fundamentet til et hurtigt måltid.

1
En række af ingredienserne til fredags-maden. Foto: Vibeke Volder

Saltmandler

Ingredienser:

200 gram mandler, en halv liter vand og 125 gram salt.

Sådan gør du:

Kog vandet op med salt til en lage, tag af blusset og lad mandlerne trække en halv time, inden du sier vandet fra og spreder dem på en bageplade med papir og sender dem i ovnen ved 175 grader en snes minutter. Ryst med mellemrum og hæld de afkølede mandler på et glas.

2

Bagte tomater til snack og hapsere

Ingredienser:

En flok tomater, cocktail, blomme eller hvad du har ved hånden. Salt, peber, sukker og olivenolie.

Sådan gør du:

Halver tomaterne, læg dem på en bageplade med papir eller i et fad. Drys med lidt salt, sukker og nogle dråber olivenolie og friskkværnet peber. Sæt dem i ovnen ved 80-100 grader over nogle timer. Jeg gav almindelige tomater i halve fem timer ved 80 grader. Spis tomaterne som de er eller skær dem i skiver til hapserne.

3

Hapsere:

Flute skåret i skiver på skrå. Pesto af basilikum, creme af peberfrugt, bagte tomater i skiver, salt, peber, olivenolie, ansjosfileter.

Sådan gør du:

Smør skiverne med pesto af den ene eller anden type, læg tomaterne i skiver over og placer et par ansjosfileter over hapseren, inden du krydrer med peber - ansjosen vil give lidt salt i sig selv, så vent med det. Du kan også bruge sardiner, et stykke skinke eller hvad du har ved hånden. Dryp med lidt olie. Spis sammen gode oliven, skinke og surbrød.

4

Marineret manchego

To stykker manchego (spansk fåreost), sorte oliven, et par kviste rosmarin, en snes hele peberkorn, olivenolie.

Sådan gør du:

Du skærer skorperne af osten, skærer den i grove stykker og putter den i glasset sammen med sorte oliven, rosmarin og peberkorn - skold glas og eventuelt også krydderurter først. Dæk med olivenolie og sæt på køl i en uges tid eller to. Osten er fin som snack i større eller mindre stykker og kan serveres på et bræt med tandstikker.

Marineret gedeost:

Små gedeoste eller en større i skiver, tre citroner, frisk timian, hele peberkorn, olivenolie.

Sådan gør du:

Skær citronerne i både, læg dem i et glas med osten og kviste af timian og peberet og dæk med olivenolie. Skold glas og eventuelt også krydderurter først. Lad stå på køl i en uges tid eller to. Spis til toast eller brød.

Madredaktørens tip: Fire nemme snacks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce