Vin

Ugens højdespringer blev den ægte vare fra Champagne, som får fem små stjerner. Men mest på grund af prisen på 125 kroner i Lidl.

Comte de Brismand er en greve, som man næppe finder i det nordlige Frankrig, for et handelsfirma står bag vinen uden nævneværdig præsentation - læsebrillen skal være i orden for at se afsenderen i form af de små bogstaver på flasken. Men den smager som champagne uden dog at være stjerneklar som de bedste af slagsen til den dobbelte pris eller lidt mere.

Ellers blev indkøbet i Lidl en rundtur i italienske druer: Den sorte drue fra Avola - Nero D'Avola - går også under navnet calabrese, og det er en af Siciliens bedste rødvinsdruer, som giver sorte, alkoholrige vine.

Druen arneis kommer fra Piemonte og især fra byen Roero i et område, hvor vinbønderne desuden bruger den grønne drue til at massere de noget kantede nebbiolo-vine bløde. Men i denne test ser vi den i sin egen hvide form.

Arneis er i øvrigt en drue uden megen syre og bør drikkes ung. Cortese-druen er en anden gammel drue fra Piemonte, som bruges i vinene fra Gavi.

Sidste drue i ugens test er verdejo, som er hoveddruen fra Spaniens vestlige område Rueda, et gammelt hvidvinsområde, som har fået ny luft.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
Indkøbsfiduser: Morten&Mortens fem bud på gode køb i Lidl

Indkøbsfiduser: Morten&Mortens fem bud på gode køb i Lidl

Samtale-måltid til en hund

Lidl er quadratisch, praktisch, gut ...

Lidl er quadratisch, praktisch, gut ...