Et charmerende slag for den sunde fornuft

Trine Baadsgaard har skrevet en dejlig konkret bog om at spare penge, uden at livet bliver kedeligere. Det er godt præsteret. Foto: DRTV

Et charmerende slag for den sunde fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille, velskrevet bog gør op med det bevidstløse overforbrug, og det sker med højt humør.

Bøger: - Vi holdt nytårsaften på altanen iført varmt tøj, med bålfad, varm Lumumba og udsigt til gratis fyrværkeri på nattehimlen...

Ikke dårligt, vel? Men billigt. Og derfor er den lille skildring af en billig nytårsaften typisk for bogen "Et år uden overforbrug", som Trine Baadsgaard har skrevet.

Det er en på mange måder herlig lille bog. Fordi den gør op med det nærmest bevidstløse forbrug, der er blevet en del af den danske hverdag.

Bogen fokuserer netop på "det bevidstløse" - altså det forbrug, vi bare står for, uden at vi egentlig har brug for varerne, vi køber - uden at vi egentlig får glæde af købene. Det befriende ved bogen er, at forfatteren ingenlunde optræder med løftede pegefingre som en kedelig vogter af sundhed og flade maver. Hun stiller derimod skarpt på mulighederne for hen over året at spare en masse penge - simpelthen ved at tænke sig om. Og så bruge pengene på noget, der virkelig giver glæde.

Sagt med det samme: Hun mener også, det giver glæde at få lidt luft i en stram hverdagsøkonomi.

Dejlig konkret

Trine Baadsgaard er til daglig kommunikationschef i Fødevarebranchen, der forvandler industriens madspild/madoverskud til måltider for socialt udsatte.

Hun illustrerer bogen med en række eksempler, til inspiration for læserne.

Hvis man tænker sig om, er der mange penge at spare.

Eksempelvis: - På et par timers gennemgang af forsikrings-papirerne fik jeg nedsat mine årlige forsikringspræmier fra 24.000 til 18.000 kr., fortæller hun. Besparelse på 6.000 kr. for to timers arbejde - en pæn timeløn.

Hun fortæller også, at hun altid køber vin, når der er tilbud. Gerne et par kasser pr. gang, når det er en vin, hun ved, hun kan lide. Vin er dejlig. Hvorfor så ikke få det billigere?

Trine Baadsgaard tager også fat på en kritisk gennemgang af vore jule- og nytårsvaner.

Behøver vi gøre, som vi altid har gjort? Kan vi ikke få en dejlig jul, men billigere end vi plejer?

Jo, der er mange muligheder - det samme med nytår, det samme med ferier.

Der er store muligheder for at spare penge hver dag - uden at livet bliver kedeligere, skriver Trine Baadsgaard.

Og det stærke ved bogen er, at forfatteren er så pokkers konkret. Her er en håndbog, som kan bruges. Og så er den velskrevet.

Trine Baadsgaard

"Et år uden overforbrug"

224 sider, Gyldendal

Et charmerende slag for den sunde fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce