Nysgerrighed og alder:

- Jeg vil gerne være et renæssancemenneske. Jeg kan strikke, sy og bage en chokoladekage, mens jeg er optaget af Platon, filosofi og litteratur. Jeg har lige genlæst Thomas Manns "Huset Buddenbrook" og Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" der har nogle forbløffende nutidige kvindeskildringer. Og så drømmer jeg om at få en cremefarvet Jaguar med rødt læderindtræk, men det betyder ikke, at jeg går i leopardgamacher og klamrer mig til at være rock'n'roll-ung. Jeg insisterer på at være til på mine egne præmisser - med mine rynker, min krop og min udstråling. Alt andet er livet for kort til.

 

Overfladiskhed og venskaber:

- Jeg duer ikke til de sociale mediers smuksak-helvede, hvor kvinder i en jævn strøm liker og angler efter kunstig anerkendelse. Jeg søger steder, hvor vi går ind i hinandens liv med nærvær og ærlighed. Jeg trives godt i mandligt selskab, hvor jeg bliver konfronteret med andre vinkler på livet, en anden kreativitet og et frugtbart modspil. Jeg er god til at være forskellig, at tage konflikten - i stedet for som mange kvinder at søge enighed.

 

Livets knubs:

- Vi kan ikke pakke vores børn ind i omsorg. Vi skal lære dem, at tab og sorg er livsvilkår - ikke diagnoser. De skal forstå, at livet er svært, smukt, stort, hårdt og dejligt, og at tilværelsen bliver lettere, hvis man ikke forlanger så meget af den.

 

Alenehed og mormorrollen:

- Siden jeg var helt lille, har jeg dyrket aleneheden og retten til at kede mig. Det er i det lykkelige tomrum, man udvikler sig og stiller spørgsmål til tilværelsen. Jeg ynder den gammeldags filosofi og foretrækker som Sokrates at stille spørgsmålene snarere end at søge svarene. Jeg er lige blevet mormor, men jeg kan hverken være mormor, som min mor eller min mormor var det, så jeg researcher ved at spørge andre om det bedste ved deres mormor. Jeg tror, at transformationen kommer til at gå lige så smertefrit, som da jeg selv blev mor.

 

Båse:

- Jeg er sanger og sangskriver. Jeg har lavet voksen- og børnemusik og skrevet børnebøger og en roman. Jeg har lavet radio og tv. Velmenende mennesker har altid advaret mig om, at jeg ødelægger mit image, at det flimrer, når jeg breder mig så meget. Men for mig er det vigtigere at lave det, jeg brænder for, end at andre kan båse mig som én bestemt Elisabeth.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
60 år er ikke en stopklods, men et fikspunkt

60 år er ikke en stopklods, men et fikspunkt

- Jeg skriver de sange, jeg savner