Danmark har eksporteret J-dag

J-dag "holdes" ikke kun i Danmark. Tyskland, Japan, Serbien, Island, Sverige, Schweiz og Rumænien har adopteret fejringen af årets julebryg. Foto Michael Svenningsen

Danmark har eksporteret J-dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv en årtier gammel tradition som Tuborgs sneøl, der frigives klokken 20.59 på J-dag, har gennemgået en opdatering.

Engang var det anden onsdag i november, Tuborg sendte sin julebryg - også kendt som sneøllen - på gaden. Det blev i slutningen af 1990'erne ændret til fredag, fordi midtuge-sceancen angiveligt gav anledning til for meget fravær i blandt andet gymnasierne dagen efter.

Men J-dag "holdes" ikke kun i Danmark. Tyskland, Japan og Serbien har adopteret fejringen af årets julebryg, og ifølge Carlsberg var Island, Sverige, Schweiz og Rumænien med på ølvognen, da Tuborg Julebryg blev frigivet klokken 20.59 den 3. november i år.

Siden sidste år har juleøllen i øvrigt smagt en smule anderledes, end den plejede at gøre. Carlsberg er begyndt at bruge en anden og mildere rålakrids, som også tilsættes senere i brygningen, så den smager mere igennem, uden at øllen bliver mere bitter.

- Vi vil ikke ændre øllens karakter som sådan, vi vil bare gøre den en lille smule bedre og lakridssmagen lidt tydeligere. Men den har ikke ændret sig markant. Når man køber en Tuborg Julebryg, så skal man have en Tuborg Julebryg. Den skal ikke forandre sig fra år til år, men inden for de rammer har vi lov til at forfine processen, forklarede brygmester Mikkel Laust Broe sidste år til Fødevarewatch.

Danmark har eksporteret J-dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce