Ingredienser (fire personer):

Tre mellemstore søde kartofler, olivenolie, stødt koriander, havsalt, en frisk rød chili i fine terninger, korianderblade.

Dip: Halv stilk citrongræs, 200 gram creme fraiche, saft og revet skal af to usprøjtede limefrugter (jeg brugte nu citron) foruden 50 gram ingefær skrællet og revet fint. Salt.

Sådan gør du:

Giv kartoflerne en tur med opvaskebørsten under hanen. Skær dem i otte lange både (det kan være bøvlet, så pas på fingrene) og læg dem på bagepapir penslet med olie og drys med stødt koriander og salt, inden de ryger i ovnen ved 210 grader og bliver møre efter en lille halv time - det går overraskende hurtigt!

Lad dem køle af. Citrongræs er svært at hakke fint, så brug eventuelt en kværn, og bland ingredienserne til dippen, som serveres ved kartoflerne, som er drysset med finthakket chili og korianderblade.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
Fast føde til en sulten flexitar - citrongræs pifter vinteren op

Fast føde til en sulten flexitar - citrongræs pifter vinteren op

Opskrift: Biksemad på den nordafrikanske måde

Opskrift: Biksemad på den nordafrikanske måde

Opskrift: Grillede auberginer får et pift af kærnemælk

Opskrift: Grillede auberginer får et pift af kærnemælk