Vin

Mundvandsdrivende pinot, toreador-vin og en sjælden drue fra Sydafrika. Ugens trio leverer til prisen.

1
billede
Foto: Michael Bager

Matua 2015 Pinot Noir, Marlborough, New Zealand, 13 procent, 110 kroner i Meny:

Åben, lækker duft med masser af røde bær, kirsebær, jordbær, foruden et let præg af røg. Letløbende i munden med frisk, mundvandsdrivende syre. Her er ikke så stor koncentration, men en pæn let pinot noir i europæisk stil - og det elegante touch vil tiltale mange. Matua er en pinot, man bliver glad ved. Vinen fungerer som ledsager til nyretap i en salat, men bliver for klein til udskæringen i sin rene form med eksempelvis råstegte kartofler på sidelinjen. Fire stjerner.

2
billede
Foto: Michael Bager

Príncipe de Viana Edicion Limitada 2013, Navarra, Spanien, 14 procent, 69 kroner i Fakta:

Saftig, kødfuld næse med rød frugt og fad i ligelig forening. Mundfornemmelsen er fedladen med samme kombination med pæn fudge-sødme i finalen. Toreador-vin med attitude uden at være tung, og på den led fungerer den fint til ugens råvare i form af nyretap eller et andet stykke rødt kød. Eftersmagen er lang med lakridspibe og sødme, og det er en kompliceret crowdpleaser, hvor pengene passer. Tre stjerner.

3
billede
Foto: Michael Bager

Middelvlei Free-run Pinotage 2016, Stellenbosch, 14 procent, 99,95 kroner i Meny:

Mørk vin med behersket næse, kontant i munden med robust, mørk frugt, karamelsødme og mærkbare tanniner, som bider behageligt til. Kødvin til et stykke protein, men saftig og frisk i samme åndedrag. God introduktion til den sydafrikanske nationaldrue pinotage - en krydsning af pinot noir og cinsault - som er relativt sjælden i Danmark. Fire stjerner.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
Weekendtip: Nyretappen er en sikker succes til god rødvin

Weekendtip: Nyretappen er en sikker succes til god rødvin

Fem stjernet pinot er en klassiker til stegt fisk og kylling

Fem stjernet pinot er en klassiker til stegt fisk og kylling

Guide: Tryk på nyretappen og mærk, hvornår kødet er klar

Guide: Tryk på nyretappen og mærk, hvornår kødet er klar