7 eller 24 timer - sådan laver du påskens bedste lam


7 eller 24 timer - sådan laver du påskens bedste lam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. Lammekølle stegt i syv timer
Foto: Vibeke Volder

Det skal du bruge til fem-seks personer:

En lammekølle på 2,5 kilo, olivenolie, salt og peber, et hvidløg skåret i to halve, tre skrællede gulerødder i store stykker. To store løg i tern, to kviste rosmarin, 10 kviste timian, 14 stilke bredbladet persille, seks dl. rødvin, fire dl. brun kalvefond.

Sådan gør du:

Brun lammekøllen i olien på en pande eller i en ovnfast pande eller kokotte. Krydr køllen og tilsæt hvidløg, grøntsager og væske. Steg det hele under låg igennem syv timer ved 170 grader i ovn. Vend køllen nogle gange i starten og tjek, at køllen ikke tørrer ud - hæld i så fald efter med vand. Spis kartoffelmos, pommes anna eller hvad du har lyst til.

2. Lammekølle stegt i 24 timer
Foto: Vibeke Volder

Det skal du bruge:

En lammekølle, olie, salt og peber. Et helt hvidløg skåret i to, løg, gulerødder, blegselleri og hvad du ellers har af grønt i skuffen. Laurbærblade, rosmarin og fødvin.

Sådan gør du:

Krydr køllen med olie, salt og peber. Læg den i en stor bradepande med udskårne grøntsager og krydderier og hæld efter med rødvin. Pak det hele ind i folie, så det er så tæt som muligt og sæt herligheden i ovnen ved 60 grader og lad den stå i 24 timer, giv den eventuelt lidt mere varme, hvis du er usikker på temperaturen i din ovn. Tjek at der er stadig er væske. Du kan eventuelt tage køllen ud, skrue temperaturen godt op og brune køllen af få minutter til sidst. Kødet bliver mere fast end i Michaud-versionen og meget saftigt. Spis pommes anna eller andre gode ting til.

3. Pommes anna
Færdigt arbejde, saftigt kød efter 24 timer i ovnen. Foto: Vibeke Volder

Det skal du bruge:

Bagekartofler, olie og en pæn mængde smør, salt, peber og frisk timian.

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver - gerne et par millimeter - og det er nemt og hurtigt med en japansk mandolin. Smør et fad med olie, læg kartoffelskiverne i lag og hæld en smule smeltet smør over sammen med lidt salt og peber og fortsæt sådan mod toppen, inden du lægger frisk timian i et lag undervejs og slutter af med kartoffel og smør. Bag i ovnen i en time til halvanden ved 200 grader, indtil massen er helt mør. Hæld smørret fra. Du kan servere samlet eller skære ud i tern og brune dem af på en pande. Kan laves dagen før.

Se madredaktøren i aktion

7 eller 24 timer - sådan laver du påskens bedste lam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce