Nul-tolerance med unge


Nul-tolerance med unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Etnisk konsulent Roya Moore
Portræt af Roya Moore
Klumme. 

Det har fået megen omtale, at en gruppe unge drenge - med anden etnisk baggrund - lavede ballade og chikanerede gæster i friluftsbadet i pinsen. Ja, faktisk kan jeg se, at min Facebook nærmest er svømmet over med reaktioner og mere eller mindre kreative/realistiske/rimelige forslag til handling. 

For mig er det sådan set helt forståeligt, at der kommer en kraftig reaktion. Det er jo ikke ligefrem første gang, at der er ballade med en sådan gruppe af unge. 

Ganske vist er det jo ikke bandekriminalitet, men det kan altså være første skridt i den retning. I særdeleshed, hvis ikke vi som samfund reagerer skarpt og får sat nogle grænser. 

Blandt de velmenende forslag var at danne en frivillig forældregruppe. Om end jeg som udgangspunkt støtter frivillige indsatser, så er det dog ikke den rigtige vej at gå. 

En af de største udfordringer med de her unge er netop, at de ikke anerkender - men udfordrer - de almindelige autoriteter i samfundet. Som eksempelvis livreddere og andet personale i friluftsbadet. Men det skal de altså tvinges til. Vi skal ikke bøje os for, hvem de respekterer. 

Som borgere i det danske samfund skal de lære at respektere de autoriteter som alle "normale" danskere respekterer. Det være sig livreddere, politi eller postbude. 

Derfor er det langt bedre at sætte ind med yderligere ressourcer og eventuelt uddannelse til livredderne i friluftsbadet. Det er autoriteten på stedet, og det skal gøres klart for de unge. Den mindste overtrædelse af reglerne må medføre øjeblikkelig bortvisning. 

Jeg har selv boet i et af de her udsatte boligområder i en række år, så jeg kender problemet. Og har mødt de her typer.  Også i den lokale svømmehal, hvor der er tilsvarende problemer. Og hvor personalet også kan have svært ved at sætte sig igennem. 

Sammen med en god veninde diskuterede jeg for nyligt, at det er pudsigt, at man aldrig hører om at de her unge af anden etnicitet laver samme ballade, når de eksempelvis er med familien på ferie i forældrenes oprindelige hjemland. Min veninde, der ligesom jeg stammer fra Mellemøsten, var for nylig på jobudveksling på en skole dér, og underviste blandt andet en ren drengeklasse med 50 elever. Og tænk sig. Ingen ballade overhovedet. 

Nu skal jeg ikke reklamere for mellemøstlige opdragelsesmetoder, men jeg må bare konstatere, at det alt for ofte går galt med drenge, der nok har en mellemøstlig opvækst i hjemmet kommer ud og møder det danske samfund. 

Og naturligvis er det ikke det frie og åbne danske samfund, der skal laves om. Men vi bliver nok nødt til at behandle forskellige befolkningsgrupper på forskellig måde. For at sikre at alle kan være her. 

Episoden i friluftsbadet fik ret hurtigt en meget negativ, nærmest hadefuld, generaliserende tone. Det er naturligvis synd for alle de, der opfører sig ordentligt. Men det er altså også bare nødvendigt, at det bliver taget markant afstand fra den opførsel, vi så - og jeg kan godt garantere, at der er mange med anden herkomst end dansk, der også har fået nok af den opførsel, som de her unge udviser. Nul tolerance-tiltag har bred støtte - uanset etnisk baggrund.

 

 

Nul-tolerance med unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce