Kvindeundertrykkelse. Frihedskæmpere - kom nu frem


Kvindeundertrykkelse. Frihedskæmpere - kom nu frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


1. suppleant til Odense Byråd, Konservative Roya Moore
Billede
Klumme. 

Netop som 2017 var ved at slutte, udkom forfatteren Sara Omar med en ny bog. En hudløst ærlig afsløring af hvordan visse muslimske miljøer i Danmark baserer sig på undertrykkelse og et kvindefornedrende syn. Hun afslører, hvordan religiøse normer og mellemøstlig kultur i virkeligheden blot tegner et glansbillede af et mandsdomineret hierarki, hvor kvinderne er reduceret til 60 kameler - halvdelen af hvad en mand er værd.

Sara Omar opfordrer til oprør blandt muslimske kvinder. Hun håber, at flere vil stå frem. Og samtidig opfordrer hun det danske samfund til at smide berøringsangsten og handle.

Jeg blev meget berørt af Saras mod. Og jeg deler virkelig håbet om, at det oprør, hun opfordrer til, kommer fra muslimske kvinder i Danmark.

Forandring skabes indefra. Derfor begejstres jeg også over det, jeg ser i mit fødeland Iran. Der er de første spirer til et demokratisk oprør i gang - og det er kvinderne, som går forrest.

Og selv om det ikke er noget, man hører meget om i dansk presse, så er det faktisk ikke første gang. Faktisk har iranske kvinder flere gange siden den islamiske revolution gået til kamp mod den statslige og religiøse kønsdiskrimination.

Alene i 2014 blev 3,6 millioner iranske kvinder enten anholdt eller fik store bøder af de islamiske moralvogter på gaden.

Og imens kvinderne i Iran - med livet som indsats - går til kamp for frihedsrettigheder, så må jeg indtil videre konstatere, at Sara Omars forsøg på at råbe muslimske kvinder i Danmark op bliver mødt af enten tavshed eller total benægtelse. Sara betegnes som forræder og selvhadende muslim.

Hvorfor har - mange - danske muslimer så svært ved at forholde sig kritisk til normer, som man er vokset op med? I kristendommen og folkekirken kritiserer og debatterer man altid. Om det så er homoseksuelle vielser eller julegudstjenester. Endnu har jeg ikke hørt, at det skulle have medført dødstrusler - det gør tilsvarende debatter om islam.

For mig er det helt utænkeligt, hvis jeg ikke måtte sætte spørgsmålstegn ved religiøse ideer. Specielt når idéerne går på, at kvinder er mindre værd end mænd. Og endda lader idéen komme til praktisk anvendelse ved at kvinders vidneudsagn vægtes mindre end mænds, eller at kvinder kun arver halvdelen af, hvad mænd arver, og jeg kan blive ved ...

Nu må frihedskæmperne for kvinders rettigheder på banen. Hvor er alle de, der demonstrerede mod forbuddet mod burka og niqab? Hvorfor står I ikke ude foran moskéerne med et eksemplar af Sara Omars bog? Hvis jeres modstand mod kvindeundertrykkelse var reel, så gjorde I det.

Kvindeundertrykkelse. Frihedskæmpere - kom nu frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce