Job. Fyn er flyvende


Job. Fyn er flyvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Poul Strandmark - formand for DI Fyn
Billede
Klumme. 

Nogle år sætter sig mere fast i bevidstheden end andre. Særlige begivenheder gør, at jeg bedre kan huske det ene år fra det andet. Mine børns fødsler, EM-finalen i 1992 og det år, jeg startede min virksomhed, er lysende eksempler på vigtige pejlemærker, som tankerne helt automatisk slår ned på, når de vandrer i erindringens landskab.

År 2017 vil også være et år, jeg vil komme til at huske tilbage på med glæde. Det vil være det år, Fyn blev flyvende.

For det første proklamerede Facebook i januar på et flot anlagt pressemøde på Odense Rådhus, at den store amerikanske virksomhed vil investere mange milliarder i et nyt stort datacenter i Odense. Jeg blev som fynbo både imponeret og stolt over, at Facebook havde valgt Fyn - af alle steder! Der er bare så meget god energi og signalgivning i det valg. Og Facebook er et stærkt kort, når vi skal tiltrække nye virksomheder til vores ø.

Et andet godt pejlemærke for året 2017 er den udvikling, vores robotklynge har været inde i. Robotklyngen på Fyn, bedre kendt som Odense Robotics, er nu udvidet til flere end 100 virksomheder med 2600 ansatte rundt på hele Fyn. Vi kan alle kun lade os inspirere af robotvirksomhedernes optimisme og gåpåmod. Det giver mig samtidig en stærk tro på, at Fyn rummer en stor del af svaret på fremtidens job.

Det tredje, som vil stå stærkt i hukommelsen fra 2017 er, at Fyn har fået en hel central placering i danmarkshistoriens første dronestrategi. Helt konkret blev luftrummet omkring Hans Christian Andersen (HCA) Airport indviet den 5. maj til test af droner.

I dag kan vi derfor se droneoperatører og teknologiudviklere teste deres droner og anden teknologi her på Nordfyn. Det er fortsat ambitionen for parterne bag lufthavnen at gøre HCA Airport til en international centrum for test og udvikling og operationer med droner, der også kan tiltrække udenlandske virksomheder og investeringer.

Når jeg tænker på dronerne, så bliver jeg igen stolt over et godt fynsk initiativ. Jeg tror, at dronerne kan blive vores næste roboteventyr, som har gode perspektiver for hele Fyn. Og jo, lad os fortsat satse på at have Europas førende dronetestcenter fremfor at gå efter nogle få turistflyvninger.

For det fjerde vil jeg huske år 2017 for, at fynboerne stod sammen og vandt kampen for udvidelse af E20 over Vestfyn. Brotaksterne på Storebælt blev også sat ned, og ingen må være i tvivl om, at netop en god og smidig infrastruktur er altafgørende for den fortsatte vækst på Fyn. Det varmer derfor ekstra meget, at det lykkedes at samle fynboerne i et stærkt fællesskab om at få landspolitikerne til at bevilge penge til mere motorvej på Fyn.

Jeg vil slutte min tur ned ad memory lane for 2017 med at fremhæve den fortsatte rivende udvikling på Lindøgrunden, som stadig imponerer mig.

I marts annoncerede Vestas, at de ville skabe hundredvis af nye arbejdspladser på Lindøgrunden. Det er bare flot, at vi på Fyn også er helt fremme i førerfeltet, når det gælder den grønne produktion. Det sidste holdepunkt for 2017 er kommunalvalget på Fyn. Op til valget fik vi slået fast, at valget også handlede om arbejdspladser, som er grundlaget for vores fælles velfærd.

Ja, minderne flyver, men et samlet indtryk står stærkt. Fyn er flyvende, og vi fynboer står stærkt rustet til fremtiden. Godt nytår.

 

Job. Fyn er flyvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce