Jeg gav en halvtredser - alle bør støtte folk, der kæmper mod denne modbydelige form for kriminalitet


Jeg gav en halvtredser - alle bør støtte folk, der kæmper mod denne modbydelige form for kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Direktør Lasse Bork Schmidt
Billede
Klumme. 

For knap en uge siden var der mange - jeg var en af dem - der sad og blev noget harm over, at en ung fyr fra Tingbjerg fik smadret sit bageri af hærværksmænd, der tilsyneladende var sendt ud for at lægge fysisk vægt bag et forsøg på at opkræve beskyttelsespenge.

Afpresning for beskyttelsespenge er desværre et fænomen, der tilsyneladende er gået mode i blandt flere kriminelle. Vi har set det udført i Odense af Black Army og på Nørrebro af andre bander.

Og så er der alle dem, der bare betaler. Og det er jo netop det, som gør afpresningen til en så grim forbrydelse; at der garanteret er mange, der synes at det er nemmere at betale end at anmelde.

Derfor var det også smukt at se, at der var tusinder af danskere, som var klar til at smide lidt penge til hjælp til Ali i Tingbjerg, da Mette Abildgaard - konservativ MF'er - ville samle ind til en buket. Så det endte med en buket i klassen en halv million. Det er en rigtig pæn buket.

Men i sådan en sag er der jo altid negative sider. Det viser sig jo, at Ali både har problemer med Fødevarekontrollen og i øvrigt selv er anklaget for at have brændt en bil af, og hans far har vist lånt penge af nogle ubehagelige typer.

Nu kan man derfor høre hylekoret om, at så var det jo helt galt at støtte op om Ali. Der er åbenbart flere, der drager den (u)logiske konklusion, at fordi Ali ikke har styr på fødevaresikkerhed og måske selv er en skidt fyr, så skal man ikke have ondt af, at der er nogen, der har smadret hans butik.

Jeg gav personligt en halvtredser til en buket til Ali. Og det fortryder jeg på ingen måde. For mig var det i virkeligheden ikke så meget Ali, jeg ville støtte. Nej, det var signalet om, at et offer for en modbydelig form for kriminalitet - som står frem og tager kampen op - han skal selvfølgelig støttes.

Mit bidrag var ikke til personen Ali. Jeg kender ham ikke. Det var til symbolet på kamp mod organiserede bander. Og derfor er jeg sådan set ligeglad med, om Ali muligvis selv er en småkriminel type, der ikke kan finde ud af at håndtere sine fødevarer.

Intet offer for kriminelle bander skal tildeles en del af skylden, selv om de eventuelt selv har problemer med loven. Det ene retfærdiggør ikke det andet.

Mette Abildgaards indsamling og de tusinder, der støttede op, var et smukt symbol på, at vi kan stå sammen mod ting, vi ikke vil have i samfundet.

Og symbolet består, uanset om Ali måtte vise sig at være en knap så værdig repræsentant eller ej.

Jeg gav en halvtredser - alle bør støtte folk, der kæmper mod denne modbydelige form for kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce