Hvem er det, der får for meget i løn, Løhde?


Hvem er det, der får for meget i løn, Løhde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


MF, Socialdemokratiet Trine Bramsen
Billede
Klumme. 

Hvis det står til innovationsminister Sophie Løhde, så kan 750.000 offentligt ansatte glemme alt om at stige i løn de kommende år.

Faktisk mener ministeren, at sygeplejersker, politibetjente og sosu'er de seneste år er steget for meget i løn. Det er et godt bevis på, hvor langt fra jordens overflade man risikerer at komme, når man bliver minister. 

Man skal kende meget lidt til fængselsbetjente og pædagogiske assistenter for at vide, at de løber stadig stærkere på jobbet, og at de bestemt ikke kører i guldkaret til arbejde om morgenen.

Når man vælger en uddannelse og et job inden for den offentlige sektor, så er det min påstand, at det sjældent er på grund af lønnen.

Min familie består i høj grad af skolelærere og pædagoger. Fælles for dem alle er, at de er drevet af et brændende engagement for børn og unge. Der er ingen tvivl om, at de kunne have fået job i det private, som gav langt mere på kontoen. Alligevel har de valgt at dedikere deres arbejdsliv til skoler, børnehaver og vuggestuer.

Det er min påstand, at det samme gælder for hovedparten af alle ansatte i den offentlige sektor. Nok er der nogle cheflønninger, som vi bør se på, om er rimelige. Men det er bare ikke den gruppe, vi taler om her - og heller ikke dem, Løhde retter skytset imod. Det er derimod fodfolket; de mange, der hver dag skifter bleer, retter stile og passer på de kriminelle.

Tilmed fifler ministeren med tallene, når hun påstår, at offentlige lønninger er steget med 1,6 procent mere end i den private sektor siden 2008. Danmarks Statistik har måttet irettesætte ministeren.

Det er decideret pinligt, at en minister må ud i talgymnastik for at få regnestykkerne til at passe til hendes budskab.

Sophie Løhdes udmelding om offentligt ansatte er en sand tilståelsessag for den borgerlige regering. Når alt kommer til alt, værdsætter de ikke det arbejde, som 750.000 ansatte hver dag yder for vores fælles samfund.

De seneste år er vores velfærd blevet rundbarberet igen og igen. Med Løhdes frontalangreb på de offentligt ansatte falder masken. For et velfærdssamfund kræver jo netop, at vi både respekterer og prioriterer de offentligt ansatte. Ellers bliver valget af private skoler, sygehuse og rengøringstilbud et bedre alternativ. Både for de ansatte og for brugerne.

Regeringens uhæderlige angreb på vores offentligt ansatte er et angreb på vores danske velfærdssamfund. Et angreb, som skal stoppes.

I stedet for besparelser velfærden opprioriteres.

Med respekt for de ansatte.

Med respekt for alt det vi har sammen.  

 

Hvem er det, der får for meget i løn, Løhde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce