En lov vi skal værdsætte


En lov vi skal værdsætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lokalformand, Dansk Folkeparti Odense Ann-Britt Hauken
Billede
Klumme. 

Grundloven, "lovenes lov", danner rammen om vort demokrati. Derfor er det også helt naturlig, at grundlovsdag skal fejres. Vi skal fejre og værdsætte vores demokratiske friheder. 

Grundloven sikrer, at suverænitetsafgivelse ikke kan ske ved et simpelt flertal i Folketinget. En ting vi i høj grad har brug for i EU-sammenhænge. 3. december 2015 stemte det danske folk nej til at afgive suveræniteten i forbindelse med vores retsforbehold. Under valgkampen spredte EU-glade partier utallige trusler om manglende medlemskab af Europol, men den 30. april i år fik Danmark sin aftale om samarbejdet med Europol. Et samarbejde der på mange områder giver samme muligheder som tidligere. 

Grundloven er andet end bare nogle gamle papirer, og demokrati er mere end bare et ord.  Det danske demokrati ligger dybt i vore rødder, og det skal vi være stolte af.  Grundlovsdag handler om dansk kultur, værdier og demokrati. Disse rettigheder skal vi fastholde, for kun på den måde kan vi sikre, at Danmark kan forblive et godt, fredeligt og velfungerende samfund. 

I Danmark har vi alle religionsfrihed - eller næsten alle. Dronningen skal ifølge grundloven tilhøre den evangelistiske-lutherske kirke. I grundloven står også, at vi har ret til at dyrke Gud på den måde, der stemmer overens med egen overbevisning. Dog må intet læres eller foretages, som strider mod sædelighed eller den offentlige orden. 

Overfor grundloven og demokratiet står en stor fare. Islamismen. Islamister, der ønsker sharia-tilstande i Danmark, udgør en reel trussel mod de danske værdier og friheder. Her er det vigtigt, at vi, som samfund, forsvarer vores kultur, historie og nationale baggrund. Vi skal ikke bøje os for dem, der forsøger at true vores samfunds kultur. 

De danske kvinder blev i 1915 valgbare, og her over hundrede år senere har vi et velfungerende samfund med ligestilling.  Indvandring skal ikke sætte vores samfund over 100 år tilbage, ved at udenlandske kvinder ikke får del i de rettigheder og muligheder, som Danmark har udviklet over et århundrede. 

Så selvom far også er vigtigt - så vil jeg alligevel opfordre alle til, i morgen, at gå ud og fejre grundloven, som hele vores samfund er bygget på.

 

 

En lov vi skal værdsætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce