Gør-det-selv-Kjeld: Tør op - tør af - tør efter

Bordplade af oliebehandlet mahogni - den er 35 år og har aldrig haft behov for at blive slebet i bund ?

Gør-det-selv-Kjeld: Tør op - tør af - tør efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kjeld Bjerre - tak for dine finurlige artikler, som jeg ser frem til hver søndag.

Du har tidligere haft noget palaver om køkkenborde af træ, hvor jeg har haft lyst til at blande mig, men bare ikke har fået fingeren ud ... før nu!   

Efter min mening er der nemlig ikke andre materialer, der giver den tilfredsstillelse at arbejde på og med som træ, der er forarbejdet godt og rigtigt. Jeg har vedhæftet billeder af vores køkkenbord, der er fra 1982. Det har i de 35 år været holdt med en blanding af linolie og terpentin. Og som billedet viser, er der ikke sorte rande om vask og armatur. Selv om husstanden også har huset tre teenagere.

Forklaringen er: Tør op - tør af - tør efter!

Jeg kan heldigvis ikke huske hvad 4½ meter bordplade af 45 mm stavlimet mahogni med kehlet bagkant kostede dengang. Men jeg er ret sikker på, at prisen for sådan en bordplade i dag vil være motivation nok til at tørre op efter sig.

Hilsen Bent Lund, Klarup

! Hej Bent - jeg kan kun bakke dig op i det synspunkt, som du godt nok ikke udtrykker direkte, men måske nok imellem linjerne: Vi gider ikke at høre mere klynk om bordplader af træ, som ikke kan holde - gu' kan de så, hvis bare man passer og passer på dem!

Og første forudsætning er ganske rigtigt, at man gider at tørre op efter sig, hvis man spilder vand eller stiller våde ting på bordet. Dernæst lader man IKKE karkluden ligge på bordet - den holder på fugten - og endelig holder man skarpt øje med, at hanen ikke drypper på en måde, så der samles vand "ovre bagved". Ligesom man selvfølglig - han sagde SELVFØLGELIG - enten lærer sig at lukke hanen, uden at de våde hænder drypper, eller vænner sig til at tørre op omkring hanen, når man har brugt den.

Alt det er jeg og min familie egentlig ikke så gode til - vi er ikke slemme, men vi er heller ikke rigtigt gode. Derfor er jeg ovenud tilfreds med vores nye super-vandhane fra Damixa - den hedder et eller andet smart, som jeg ikke lige kan huske, men den er altså som et stort bøjet eller vinklet rør, og grebene sidder helt ude for enden - altså der, hvor vandet kommer ud. Man skal altså ikke række over bag ved vasken, hvor man så sikkert som amen i kirken vil efterlade en mindre sø af vand, fordi dine hænder er våde - og det kan da ikke passe, at man skal tørre hænder, før man skal lukke for hanen, vel?

Og bortset derfra, så er vores nye bordplade af terrazzo, så man kan pjaske med vand og alt muligt andet, som man lyster. Men jeg forstår til fulde, at folk som du og mange andre synes, at en rigtig bordplade er af træ  - og det er fint nok, og den kan holde i hundrede år. Og hvis den ikke holder, så er det ikke fordi, det er noget billigt skidt, men fordi man ikke har passet ordentligt på den.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Gør-det-selv-Kjeld: Tør op - tør af - tør efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce